2582
een kindveilige woning
Gepubliceerd: 06-09-2017

Heerlijk, kinderen die lekker ravotten in huis. Dat is natuurlijk het allerleukste om te doen. En kinderen blijven natuurlijk kinderen, die hoeven gelukkig nog helemaal nergens over na te denken. Die wil je ongedwongen hun gang kunnen gaan. Daarom is het van levensbelang om te zorgen voor een veilige omgeving. Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet voor een kidsproof huis. 

Veilige planten voor de kids
Wist jij dat lang niet alle planten thuis horen in een kindvriendelijke omgeving. Natuurlijk is het voor de hand liggend dat je geen cactussen in een kamer neerzet waar kleine kinderen spelen maar er zijn ook andere planten, die er soms nog best lekker uitzien voor de kleintjes, die erg giftig kunnen zijn. Denk maar eens aan de planten met van die smaakvolle rode besjes. Kleine kinderen stoppen gemakkelijk wat in hun mond maar deze besjes kunen heel erg giftig zijn. Laat je dus goed informeren welke planten veilig zijn voor kinderen.

Een open deur
We kunnen veel open deuren opnoemen als het om veiligheid voor de kinderen gaat, denk maar eens aan de stopcontacten. Deze zul je, als ze lager dan 150 centimeter van de vloer hangen moeten voorzien van een beveiliging. Maar een echte open deur is ook niet veilig. Een kind kan gemakkelijk naar een andere ruimte vol met gevaren kruipen. Zorg er daarom voor dat de ruimte waarin de kinderen zich bevinden altijd afgesloten is of voorzien van een traphekje zodat ze niet in onveilige situaties terecht kunnen komen. Ook kan je de klink van de deur het best een kwartslag draaien zodat deze niet zomaar door je kleine spuit te openen is. 

inspiratiebrochures1.png

Speelgoed
Zorg er ook voor dat het speelgoed voor je kind veilig is. Heb je bijvoorbeeld kinderen van verschillende leeftijden dan kan het speelgoed van je met Knex
 spelende zoon heel gevaarlijk zijn voor zijn jongere zusje. Laat dus geen kleine onderdelen rondslingeren en berg deze goed op in afsluitbare bakken. Hierdoor kan de kleinste geen vreemde onderdelen inslikken.

Keuken
Ook in de keuken loeren heel wat gevaren. Zo zul je de schoonmaakmiddelen buiten bereik van je kinderen op moeten bergen. Handig is het ook om een rekje voor je kooktoestel te plaatsen zodat je kind niet zomaar een pan van het vuur kan trekken. Ook in snoeren van elektrische apparaten loert het gevaar want hoe leuk is het om aan een draad te trekken en te zien wat er naar
beneden komt. Je wilt niet dat dit de kokend hete waterkoker is!

Ook leuk om aan te trekken is een tafelkleed op de eettafel. Het staat prachtig maar beter om met kleine kinderen deze even in de kast te laten liggen. Stel dat je kleine vent net heeft leren opstaan en het tafelkleed als een handige tool ziet om zich aan op te trekken. Bij het kiezen van meubels is het natuurlijk wenselijk om met kleine kinderen meubels met afgeronde of stompe hoeken te kiezen. Wil je toch liever gaan voor een vierkante designtafel dan zijn er ook stompe hoekjes te koop die je tijdelijk aan je tafel kunt bevestigen.

Uiteraard was dit nog maar een handjevol met tips om een kinderproof huis te creeeren. Bij het zoeken op Google naar veiligheid voor kinderen vind je nog veel meer praktische tips!

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide