2293
De woning ventileren
Gepubliceerd: 03-10-2016

Voor een gezonde leefomgeving in huis is het van belang dat we zorgen voor een comfortabel binnenklimaat. Wanneer we dit niet zouden doen lopen we de kans op verschillende klachten zoals slaapproblemen, hoofdpijn, huidklachten en zelfs aandoeningen aan de longen zoals astma. Omdat we de meeste tijd van de dag binnen doorbrengen is het dus van belang om hier goed bij stil te staan.

 

Wanneer we een comfortabel binnenklimaat willen creeeren zijn er een aantal punten waar we op moeten letten. Niet alleen moet er voldoende daglicht in de woning aanwezig zijn en een aangename temperatuur.... ook de luchtkwaliteit moet goed zijn. Dit laatste bereiken we door regelmatig of het liefst nog constant de woning te ventileren.

Wanneer je de woning goed wilt ventileren is het alleen openen van een raam niet voldoende. Zodra je het raam sluit stopt de toevoer van frisse lucht weer. Om een constante aanvoer van frisse lucht in de woning te hebben kan je bijvoorbeeld ventilatieroosters plaatsen. Deze kunnen dag en nacht open blijven staan en zorgen voor een doorlopende aanvoer van frisse lucht. Zorg er wel voor dat je de ventilatieroosters regelmatig schoon maakt.

In steeds meer woningen is een ventilatiesysteem aanwezig. Heb je een wat oudere woning zonder ventilatiesysteem en wil je de ventilatie in je woning goed aanpakken dan kan je overwegen om een ventilatiesysteem aan te laten leggen.

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide