Gepubliceerd: 02-08-2021 14:55
2010
Een beveiligingscamera, is dat nodig?

In onze maatschappij is er de noodzaak om je bezittingen te beschermen, zowel thuis als zakelijk. Ook als je het pand met inbraakbeveiliging minder aantrekkelijk hebt gemaakt, kan een inbreker, die echt op jouw waardevolle spullen uit is, binnen komen. De beveiligingscamera kan afschrikkend werken als deze duidelijk zichtbaar is. Een camera die onzichtbaar is, kan bewijsmateriaal en aanwijzingen opleveren voor de opsporing. Daarbij kan een camera ook gebruikt worden om op afstand toezicht te houden op bijvoorbeeld kinderen en huisdieren.

Welke opties zijn er voor een beveiligingscamera?

Al in 1933 werd de eerste beveiligingscamera geïnstalleerd in Londen. Inmiddels is door de technologische ontwikkeling enorm veel mogelijk. Bij een specialist in dit soort beveiligingsapparatuur, zoals Epine, kun je kiezen uit een ruim assortiment en krijg je ook informatie wat voor jou een juiste optie is. Wil je een deurbel met camera om op afstand te kunnen overleggen met de pakketbezorger of een uitgebreide beveiliging van je woning of zakenpand? Alles kan!

Wat is plug and play?

Wil je weten wat de voordelen en nadelen zijn van een bekabeld systeem of juist een camera zonder kabels? Informatie is belangrijk om een juiste keuze te maken. Plug andplay voor camera’s betekent dat je deze met weinig moeite kan aansluiten. Ook in dit geval is het verstandig om vooraf jezelf te (laten) informeren.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een beveiligingscamera?

Beeldkwaliteit is wellicht het meest belangrijke onderdeel als het gaat om een camera voor beveiliging. Zowel om te weten wie er voor je deur staat als bij het verzamelen van bewijsmateriaal is een scherp beeld uiteraard van belang. Maar een goed beeld kan bijvoorbeeld weer bedorven worden door de webben van spinnen. Het is om die reden ook een goed idee om de camera zo te plaatsen dat je deze ook schoon kan maken als het nodig is. De meeste moderne camera’s zijn uitgerust met een infraroodopname en bewegingssensor. Ook daarvoor is een goede plaatsing nodig om onnodige inschakeling te voorkomen.

Heb je genoeg informatie over de soort camera die jij wilt? Vergelijk dan ook de prijzen en kies altijd voor een betrouwbare leverancier. Waarmerken en referenties zijn daarbij een goed uitgangspunt.Epine is een van de bekende namen op het gebied van beveiligingscamera’s. Bij dit bedrijf profiteer je ook van mooie kortingen op beveiligingscamera’s.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide