2288
Doen! een alarmsysteem! Wacht niet tot het te laat is!
Gepubliceerd: 08-10-2020

We maken ons er allemaal wel eens zorgen over: inbrekers. Zeker nu het weer vroeger donker wordt. Wat als vannacht, op een avondje uit of tijdens je vakantie onbekende mannen je huis binnendringen en de boel overhoop halen op zoek naar waardevolle spullen? Het geeft niet alleen veel gedoe, maar je gevoel van veiligheid en privacy lijkt daarna ook een tijd lang ver te zoeken…

Gelukkig zijn er manieren om een inbraak te voorkomen, zoals een alarmsysteem om insluipers écht buiten te houden. Wij zetten er een paar op een rij:

Simpel en slim
Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om je huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Vaak zijn ze heel logisch, maar ook heel effectief:

  • Ramen dicht, deuren op slot wanneer je het huis (ook eventjes!) verlaat
  • Lamp aan als je weg bent, eventueel met tijdschakelaar
  • Dure spullen (laptop, telefoon, sieraden) uit zicht
  • Deurspionnetje (al dan niet digitaal) om te zien wie er voor de deur staat
  • Goede buitenverlichting, ook in gangetjes
  • Houd struiken rondom je huis laag zodat buren insluipers kunnen zien

Deuren en ramen beveiligen
Een belangrijke stap in het voorkomen van inbraak is om de deuren en ramen van goede sloten te voorzien. Hang- en sluitwerk met het SKG-logo is getest op sterkte en duurzaamheid; het aantal sterren geeft de mate aan waarin het slot inbraakwerend is. Een andere aanrader is de anti-inbraakstrip bij zowel de voor- als achterdeur, en eventueel de garagedeur. Hiermee voorkom je dat inbrekers zomaar een breekijzer of schroevendraaier tussen de deur en het kozijn kunnen steken om de deur open te wrikken.

Alarmsysteem
Helaas wachten veel mensen met het goed beveiligen van hun huis totdat het al te laat is en er een inbraak heeft plaatsgevonden. Zonde, want een inbraak heeft veel invloed op je persoonlijke gevoel van veiligheid. En veelal voelen mensen zich na een inbraak heel lang niet fijn in eigen huis. Wil je dit voorkomen? Een alarmsysteem is dan een slimme keuze: dit heeft een grote preventieve werking. Inbrekers slaan je huis liever over als duidelijk zichtbaar is dat je een alarmsysteem hebt! En als een inbreker toch binnendringt, schrikt het alarm deze af of helpt om de inbreker te arresteren.

Verborgen voordelen van een alarmsysteem
Tot zover de logische voordelen van een alarmsysteem in huis. Maar heb je er wel eens aan gedacht hoeveel waarde het heeft om je altijd veilig te voelen in je eigen huis? Wetende dat beneden het alarmsysteem zijn werk doet, kun je zelf ’s nachts rustig slapen. Bovendien geven sommige verzekeraars korting op de inboedelverzekering wanneer er een alarmsysteem in huis geplaatst is.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Twijfel je of een alarmsysteem binnen jullie budget valt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan: de kosten voor een alarmsysteem vallen veel mensen erg mee. Een veilig gevoel en de bescherming van jou, je gezin en je spullen zijn bovendien van onschatbare waarde. Dus laat je huis goed beveiligen vóórdat je een nare ervaring opdoet!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide