207
Buitengesloten? Met deze tips ben je zo weer binnen!

Er is niets vervelender dan jezelf buitensluiten! In het bijzonder wanneer ook de achterdeur op slot zit en je geen partner of buurvrouw hebt met een reservesleutel. Hoe kom je in dergelijke situaties je woning binnen, zonder dat je een ruit in hoeft te gooien?

Dat laatste was een methode die in het verleden vaak gebruikt wordt. Met het huidige isolatieglas is dit niet alleen een stuk lastiger geworden. Ook brengt het herstel van een kapotte ruit hogere kosten met zich mee. Reden genoeg om naar andere oplossingen te zoeken, wanneer je de woning weer binnen wilt komen.

Tip 1: gebruik een stukje plastic

Een van de mogelijkheden die je hebt is flipperen. Bij deze inbraakmethode steek je een stevig stukje plastic tussen de deur en het kozijn. Beweeg het plastic vervolgens op en neer, waar bij je probeert om het slot in te drukken. Het vergt enig geduld, voor je handigheid hebt in het indrukken van het slot. Duw tegelijkertijd zachtjes tegen de deur aan, zodat deze openvalt op het moment dat het lukt om het slot naar binnen te drukken. Onder meer het plastic van een boterkuipje of bijvoorbeeld een plastic fles werkt goed. Ook een oud pasje kan van pas komen.

Tip 2: hengel de sleutel door de brievenbus

Wanneer je de sleutel binnen hebt laten liggen, kun je deze naar buiten proberen te hengelen. Dit doe je bijvoorbeeld door een tak of een stok van iemand te gebruiken. Doe het voorzichtig, om te voorkomen dat de sleutel op de grond valt. Nog makkelijker is het hengelen, wanneer je over een magneetje beschikt. Met een magneetje kun je de sleutel heel eenvoudig naar de brievenbus in de deur bewegen.

Tip 3: schakel een spoedslotenmaker in

Een derde optie om de deur open te krijgen is het inschakelen van een spoedslotenmaker. Het voordeel van zo’n spoedslotenmaker is het feit, dat deze 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Zo hoef je niet lang te wachten, alvorens de slotenmaker je kan helpen met het openen van de deur.

Pas op met het gebruik van hulpmiddelen als een haarspeldje en een schroevendraaier. Op het moment dat je deze in de cilinder van het slot steekt, loop je het risico dat de cilinder beschadigd raakt. De kans is groot dat de cilinder vervolgens vervangen moet worden, om het slot weer naar behoren te laten functioneren.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners