1182
Slotenmaker
Gepubliceerd: 26-07-2016

De beveiliging van een woning is iets waar iedereen zich druk om zou moeten maken. Wanneer je echter alleen woont dan zijn er nog extra zorgen waardoor een goede beveiliging van de woning essentieel is. Sommige inbrekers zullen misschien eerder geneigd zijn om in te breken bij een woning wanneer zij weten dat iemand hier alleen woont. Immers is de kans op ontdekking kleiner, kan iemand die alleen woont makkelijker overmeesterd worden en is het makkelijker vast te stellen of er iemand in de woning aanwezig is. Om deze reden deelt de slotenmaker Den Haag de volgende beveiligingstips voor mensen die alleen wonen.

Maak kennis met de buren
Een goede relatie onderhouden met de mensen die naast je wonen is om meerdere redenen belangrijk. Echter zeker wanneer je alleen woont heeft het extra beveiligingsvoordelen wanneer je kennis maakt met je buren. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en de autoriteiten waarschuwen wanneer zij iets vreemds zien of horen. Buren zullen dit eerder doen wanneer zij je goed kennen en op de hoogte zijn van het feit dat je alleen woont. Bovendien kunnen je buren ook op je huis letten wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent of op je werk.

Gordijnen sluiten
Het is belangrijk dat je voor kwaadwillende mensen probeert te verbergen dat je alleen woont. Deze kennis zorgt er namelijk voor dat een inbreker eerder een poging tot inbraak zal doen. Dit kan onder meer gedaan worden door gordijnen te sluiten waardoor iemand van de straatkant naar binnen kan kijken. Het sluiten van de gordijnen biedt bovendien nog andere voordelen. Zo kan iemand bijvoorbeeld ook niet zien of er waardevolle spullen in de woning staan die de moeite waard zijn om te stelen.

inspiratiebrochures1.png

Neem een hond
Een hond zorgt niet alleen voor een betere beveiliging van je woning, maar ook voor gezelschap wanneer je alleen woont. Het is niet perse nodig om een grote imponerende hond te kopen om inbrekers weg te jagen. Wanneer de hond blaft naar vreemde mensen die buiten het huis staan dan is dit al voldoende. Inbrekers zijn namelijk altijd op zoek naar woningen waar zonder al te veel problemen ingebroken kan worden. Een blaffende hond die hen ook nog eens potentieel kan aanvallen is voor veel inbrekers een reden om verder te zoeken naar een andere woning.

Wees slim op internet
Wanneer je alleen woont moet je extra voorzichtig zijn met dingen die je op internet post. De meeste mensen zullen inmiddels al weten dat zij vakantiefoto’s het beste pas op Facebook en andere social media kunnen delen wanneer zij al thuis zijn. Iets waar echter niet iedereen aan denkt is de locatie vermelder van Facebook. Wanneer je deze aan hebt staan dan worden GPS gegevens met de updates die je plaatst gedeeld. Zo kan iedereen dus zien dat je op dat moment niet thuis bent en zelf hoever je van huis verwijderd bent.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide