2035
Beveiligingscamera, een veilig gevoel
Gepubliceerd: 18-03-2019 Laatste update: 04-09-2020

Vanuit recente cijfers van het CBS is bekend dat er perjaar ongeveer 60.000 inbraken in Nederland plaatsvinden. Zo'n 80 procent van deze inbraken, worden gepleegd door zogeheten gelegenheidsinbrekers. Deze categorie slaat het liefst toe in huizen die niet tot nauwelijks beveiligd zijn. Uit onderzoek blijkt dat deze inbrekers woningen voorzien van een beveiligingscamera vaak direct overslaan. Het plaatsen van een beveiligingscamera brengt dan ook diverse voordelen met zich mee.

 

Betaalbaar en simpel te installeren Een typische gelegenheidsinbreker maakt gebruik van de situatie die hij tegenkomt. De inbraak is niet van tevoren gepland, maar hij scant onderweg huizen die niet goed beveiligd zijn. Met een simpele tang of schroevendraaier is hij vaak in een paar seconden binnen. Een goede beveiliging doorsolide sloten en een beveiligingscamera had zo'n inbraak kunnen voorkomen. Een beveiligingscamera is niet kostbaar en je kunt deze met de juiste handleiding eenvoudig zelf installeren. Je hebteen ruime keuze aan camera's die jouw huis perfect zullen beveiligen.

inspiratiebrochures1.png

 

Beter toezicht op je woning Een beveiligingscamera geeft een veilig gevoel. Als je overdag bijvoorbeeld aan het werk bent en je kinderen zijn nog thuis. Door de beveiligingscamera kun je op je werk toch toezicht houden. Er is zelfs een mogelijkheid om de beveiligingsbeelden via een app op je smartphone te bekijken. Zo kun je naast het inbraakwerende effect ook in de gaten houden of de babysitter of hulp zijn of haar werk goed doet. Met een beveiligingscamerabeveilig je jehuis én je(kleine) kinderen dus tegen onprettige situaties.

 

De afschrikwekkende werking Het grootste voordeel van een beveiligingscamera is de afschrikwekkende werking. Hang de beveiligingscamera daarom ook altijd duidelijk zichtbaar op. Hierdoor wordt de kans verkleind dat iemand tóch zijn of haar plannen doorzet. De kans om op heterdaad betrapt te worden en de kans op herkenning is met een beveiligingscamera immers veel groter. Een goede camera helpt ook de politie.

 

Beelden van een inbraakpoging of vandalisme Er kan helaas toch altijd iets rondom je huis of straat gebeuren, zoals een poging tot inbraak. Ook kan je woning het doelwit van vandalisme zijn. Denk bijvoorbeeld aan baldadige jongeren die eieren tegen je huis gooien. Door de beveiligingscamera ben je altijd in het bezit van beelden van deze gebeurtenis. Dit maakt het onderzoek van de politie veel makkelijkerzodat de pakkans van de vandalen en/of inbrekersenorm toeneemt. ve

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide