1239
6 tips voor het beveiligen van uw huis

Een inbraak, je moet er toch niet aan denken. Niemand zit hierop te wachten maar helaas wordt er nog dagelijks bij veel te veel mensen ingebroken. Verbazingwekkend is het af en toe hoe gemakkelijk inbrekers zichzelf toegang tot de woning weten te verschaffen. Vaak omdat mensen, misschien onbewust, vergeten om goed af te sluiten of simpelweg, zonder dat ze het in de gaten hebben, een inbreker gewoon uitnodigen om in te komen breken! Bewustwording is er niet eentje die alleen geld voor energiezuinig wonen! Ook bij inbraakpreventie valt er nog ontzettend veel te winnen. Wij geven je 6 tips voor het beveilgen van je huis.

 

1. Goede sloten
Ja, het lijkt een open deur tip... en veel te vaak is de deur ook gewoon net even iets te gemakkelijk te openen terwijl je denkt dat je hem goed hebt afgesloten. Een inbreker kan door even aan de deur te rommelen of er een tik tegenaan te geven precies voelen of jij jouw deur goed beveiligd hebt. Er is een enorm groot verschil tussen een slot en en een driepuntsslot! Je raad het vast al.. die laatste is er eentje waar inbrekers niet op zitten te wachten. Het liefst trappen ze met 1 ferme trap jouw deur open. Vergeet het maar inbreker.... dat lukt je niet als een deur voorzien is van gelijksluitende cilindersloten die op meerdere plaatsen de deur in een handomdraai sluit. Dus de eerste barriere is ook wel de allerbelangrijkste! Zorg dat je jouw deur goed beveiligd met veiligheidssloten.

2. Camerabewaking
Tegenwoordig is met alle smart-home oplossingen camerabewaking voor jouw huis of appartement een fluitje van een cent. Hang wat wifi camera's op, connect ze met je mobiele telefoon en jij kan de hele dag je woning in de gaten houden. Als een inbreker een camera bij jou ziet hangen loopt hij wel even door.. naar een woning waar er geen hangt. Camerabewaking heeft dus een fijne preventieve werking want geen enkele inbreker staat graag op beeld!

3. Buitenverlichting
Ook zo eentje... hang wat lampen op! Niet alleen in huis, maar ook buitenshuis. Naast je voordeur en het liefst rondom je huis. Inbrekers slaan hun slag het liefst als het donker is, ze worden dan immers niet goed gezien.. Behalve dus als jij ervoor zorgt dat de inbreker binnen no time in the spotlights staat. Wedden dat ook bij wat verlichting om je huis de inbreker wel bedankt en op zoek gaat naar een huisje in donkerdere sferen.

4. Binnenverlichting
Nu kan je wel allerlei lampen buiten ophangen, maar als het er binnen aardedonker uitziet zal de inbreker wellicht toch eens achter zijn oren krabben. Jij gaat toch niet in het donker zitten? Dus er is vast niemand thuis! Zorg er dus ook voor dat binnen de lampen branden of je nou thuis of niet thuis bent. Vooral als je niet thuis bent moet je ze de indruk geven dat je er wel bent. Ook hier bieden vele smart-home oplossingen uitkomst! Op afstand zet jij de lampen in je huis gewoon via je smartphone aan.

5. Vermijd ritme
Inbrekers zijn sterren in het eerst in de gaten houden van een huis alvorens ze toeslaan. Loop jij elke dag om exact dezelfde tijd een rondje met de hond of verlaat jij standaard om 07.30 het huis? Als ze op jouw huis 'azen' krijgen ze dat in de gaten en weten ze precies wanneer ze toe kunnen slaan. Wel of geen verlichting .. Zorg er dus voor dat je verwarring schept. Zeker als je het gevoel hebt dat er onrust om je woning is of wanneer er in de buurt al een paar keer is ingebroken. Zonder jouw ritme kan een inbreker niets.. Loop dus een keertje een andere tijd met de hond of rijd een paar keer terug naar je woning terwijl je net bent vertrokken. Een klein beetje onzekerheid kan voor een inbreker al genoeg reden zijn om de klus maar te laten voor wat ie is...

6. Social media
Je zou er bijna niet meer aan denken, social media is helemaal geintegreerd in ons dagelijkse leven. We appen, posten en liken wat af. Hier een reactie, daar een tweet. Voor je het weet heb je de hele wereld laten weten dat je in het vliegtuig zit, jouw droomvakantie tegemoet. Wees je ervan bewust dat zo een beetje de hele wereld mee kan lezen! Zeker het inbrekersgilde. Voor hen is social media het walhalla! Wees dus bewust met wat je post en als je je leuke vakantiekiekjes al wil delen.. doe dat dan als je weer thuis bent!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners