1135
Zoldertrap kopen? Let op deze 3 zaken!
Gepubliceerd: 17-02-2021 Laatste update: 08-07-2023

Een zoldertrap kopen lijkt misschien niet bepaald spannend, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Bij aanschaf van een zoldertrap heb je de keuze uit verschillende trappen. Wil je weten waarop je moet letten bij het uitzoeken van een zoldertrap? Wij hebben 3 zaken waarop je moet letten op een rij gezet!

 

1. Kies het juiste type trap

Het eerste wat je moet doen bij het uitzoeken van een zoldertrap is het bepalen van de meest geschikte soort trap. Zo kan je kiezen voor een steektrap, wenteltrap of een vlizotrap. De vlizotrappen van Houtcompleet zijn een populaire keuze als trap naar zolder. De beste keuze betreft het type trap is afhankelijk van de grootte van de ruimtes waar de trap geplaatst wordt. Bij voldoende ruimte is een vaste trap de beste keuze, terwijl een vlizotrap perfect is bij beperkte ruimte.

inspiratiebrochures1.png

2. Montagegemak

Een andere belangrijk punt om op te letten is het montagegemak. Hoe eenvoudig is de trap te monteren? Kan je dit makkelijk zelf doen? En hoe wordt de trap geleverd? Een trap die gemakkelijk te monteren is bespaart op de arbeidskosten voor de monteur. De keuze voor een bouwpakket trap is een goedkope keuze. Zo vind je op Houtcompleet.nl een ruim assortiment bouwpakket trappen, waaronder ook zoldertrappen. Al deze trappen worden als bouwpakket geleverd en zijn eenvoudig zelf te monteren met een beetje kluservaring en het volgen van de montagehandleiding. 

3. Veiligheid

Het lijkt misschien voor de hand liggen, maar de veiligheid van een zoldertrap is ontzettend belangrijk. Niemand zit erop te wachten op een onstabiele zoldertrap die voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Let daarom bij aankoop op aanwezigheid van slipvaste treden en een trapleuning. Kies je voor een vlizotrap? Dan is het ook verstandig om erop te letten dat er een vergrendelingssysteem aanwezig is. Dit wil zeggen dat je de vlizotrap als het ware op slot kan doen. Zodat het luik nooit naar beneden kan vallen.

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide