1241
Zo tover je jouw trap om tot een ware showtrap!

Een trap is in je huis is een ware eyecatcher. Bij de één is hij centraal in de woonkamergepositioneerd en bij de ander onopvallend in de hal of gang. Naast dat het een sfeerbepaler is, is het ook een duur object. Hij is vaak op maat gemaakt voor jouw huis en van zware kwaliteit omdat hij veel te verduren krijgt.

Dat je deze niet regelmatig vervangt, is een feit. De trap wordt bij de bouw vaak geplaatst en niet vervangen, dus wanneer je een huis koopt moet de trap maar net je smaak zijn. Maar niet getreurd, er valt nog van alles te verzinnen. Wij geven je tips en tricks om jouw trap om te toveren tot de eyecatcher die jij wilt!

Om af te trappen

De kleur! Waarschijnlijk verf jij net als wij regelmatig -als interieurliefhebber- je wanden weer in een andere trendkleur of patroon. Wist je dat je je trap hierbij ook eenvoudig mee kunt nemen? Let er wel op dat je hiervoor speciale verf aanschaft die geschikt is voor een trap.

De juiste verf

Over het algemeen zijn wij niet heel merkvast maar wat betreft verf kiezen wij toch altijd voor een gerenommeerd merk als Sigma. Zo weet je zeker dat het de kleur geeft die jij wilt en van duurzame kwaliteit is. Daarnaast, laten we eerlijk zijn; Écht leuk is verven ook weer niet. Maar het resultaat daarentegen, dat is prachtig!

Nieuw dekje

Naast de hele trap kun je ook iets leuks met de treden doen. Denk aan een loper, nieuwe bekleding of zelfs compleet andere treden eroverheen plaatsen. Dit is tegenwoordig in een dag te fiksen door speciale traprenovatiebedrijven.

Geen heet hangijzer

Wist je dat ook een ijzeren/metalen trap eenvoudig te verven is? Ook hier geldt weer dat het succes van het resultaat valt of staat met de producten die je gebruikt. Goede kwasten, primer en dus de verf. Wij zijn zelf helemaal fan van de satijnglans verf Sigma s2u nova satin. Deze kan op zowel hout als metaal en geeft een subtiel effect aan je trap.

Zorg dat je geen trap na krijgt

Let wel op dat je je werkzaamheden aan de treden in de juiste volgorde doet. Eerst schuren, dan verven (eerst de trapleuning!) en hierna eventuele bekleding. Het moge duidelijk zijn, als je dit niet in deze volgorde doet, heb je het risico dat je allemaal (verf)spetters op je nieuwe treden hebt.

De trap doet er toe!

De trap is een object wat soms vergeten wordt in huis, maar wat er zeker toe doet. Deze is ook aan trends onderhevig, momenteel zien we veel zwarte trappen in combinatie met zwarte, stalen kozijnen. Om de trap iets zachter te maken, wordt er gekozen voor zijde- of satijnglans. En nog een groot voordeel? Daarop zie je niet alle vette vingers en afdrukken. Win-win!

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners