1107
Woning future proof

We worden allemaal een dagje ouder, of we dit nou leuk vinden of niet. Vaak gaat ouder worden gepaard met een wat mindere mobiliteit en kunnen er in en rondom het huis nogal wat belemmeringen optreden. Zo zal traplopen steeds moeilijker gaan en kan de badkamer ineens een gevaar gaan vormen. Gelukkig zijn er verschillende aanpassingen te doen die het bewegen in en om het huis een stuk gemakkelijker maken zodat we zo lang mogelijk in onze vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Aanpassingen in de badkamer
Het nemen van een bad of douche is wanneer je op leeftijd bent niet meer zo gemakkelijk als voor de jonge generatie. Je moet veel beter uitkijken dat je niet uitglijd over de natte vloer maar ook het betreden van de doucheruimte of het bad kan soms knap lastig zijn. Beugels aan de muren kunnen al een hele verlichting geven bij het verplaatsen in de badkamer. Bijvoorbeeld een badbeugel die je ondersteuning bied bij het in en uitstappen van het bad. Ook kan in de douche een wandbeugel geplaatst worden zodat je houvast hebt tijdens het douchen.
Ook zijn er speciale douchestoelen verkrijgbaar, of wanneer er wat minder ruimte is kan ook worden gekozen voor een douche krukje. Dit is heel fijn wanneer je niet of niet lang kunt staan maar toch wilt kunnen blijven genieten van een verkwikkende douche.

Ook voor het bad zijn er speciale hulpmiddelen voor handen die ervoor zorgen dat een heerlijk ontspannen bad niet tot het verleden hoeft te behoren. Een badbeugel is weer handig voor de houvast bij het in en uitstappen van het bad. Met een speciale badplank kan je een zitting in het bad creeren. Meestal zijn deze in de breedte verstepbaar zodat deze geschikt zijn voor elk bad.

Sommige toiletten hebben nogal een diepe zit en dat is een behoorlijke uitdaging als je al wat op leeftijd bent. Gelukkig zijn er voor het toilet speciale toiletbeugels beschikbaar. Deze geven steun bij het gaan zitten of opstaan van het toilet.

Toilet of andere wandbeugels zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen zoals kunststof of RVS en er zijn diverse manieren om deze beugels te bevestigen. Met schroeven als de beugels voor langere tijd moeten blijven zitten en je zeker bent van de plek op de muur. Of met zuignappen voor als je de plek nog moet bepalen of dat het een tijdelijke oplossing is.

Voordat je de badkamer bereikt moet je in de meeste gevallen een trap op. Dit kan een enorm struikelblok zijn voor ouderen en is vaak een reden om te verhuizen naar een gelijkvloerige woning. Een traplift biedt hier uitkomst! Een traplift zorgt voor extra mobiliteit en hoeft helemaal niet zo duur te zijn als in eerste instantie wordt gedacht. Zo zou je kunnen denken aan een tweedehands traplift. Het voordeel hiervan is niet alleen dat hij een stuk voordeliger is maar vaak ook veel sneller leverbaar.

Naast deze oplossingen zijn er natuurlijk nog veel meer aanpassingen in huis te maken zodat je zo lang mogelijk in je fijne huis kunt blijven wonen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners