951
Verbouwen of een traplift?

Je geniet nog volop van het huis waarin je woont, maar weet dat er een moment komt waarop de trap een onoverkomelijk obstakel lijkt te zijn geworden. Door zwakke knieën of een pijnlijke heup; door duizelingen; door spierzwakte of door overgewicht… Verbouwen kan uitkomst bieden, met het sanitair en de slaapkamer voortaan op de begane grond. Maar er is ook een eenvoudigere oplossing: de traplift. In dit artikel lees je er meer over!

 

Soepel naar boven

Een traplift kan op elke trap geplaatst worden: een rechte, steile trap of juist een trap met meerdere bochten. Afhankelijk van het type trap en de plaatsing van de lift hebben andere gebruikers meestal geen hinder van de traplift. Daarvoor is het belangrijk je goed te laten informeren door de installateur. Een traplift die langs de brede binnenbocht loopt is over het algemeen minder kostbaar, omdat de bochten minder scherp zijn en de rails over minder steile stukken hoeft te lopen. Toch kan het slim zijn om voor een traplift te kiezen die langs de binnenbocht loopt: op deze manier blijft er voor andere bewoners meer ruimte op de trap om te lopen.

Tweedehands of huren

Hoewel een traplift meestal goedkoper is dan verbouwen, kan het toch een fikse investering zijn. Gelukkig hoef je lang niet altijd voor een nieuwe traplift te kiezen. Tweedehands trapliften zijn heel goed opnieuw te gebruiken en dat scheelt vaak veel kosten. Het kan echter slim zijn om wél voor een gebruikte stoel te kiezen, maar de rails nieuw op maat te laten maken zodat deze goed aansluit op jouw trap. Verwacht je de traplift slechts korte tijd nodig te hebben? Dan kun je er ook voor kiezen een traplift te huren, inclusief de bijbehorende service en garantie.

Home sweet home

Als je slecht ter been bent kan een traplift maken dat je nog vele jaren van je huidige woonsituatie kunt genieten. Voor mensen met zeer beperkte mobiliteit bestaat bijvoorbeeld ook de optie om de voetenplank automatisch naar beneden te laten klappen, of de zitting automatisch naar de gang of overloop te laten draaien voor een veilige in- en uitstap. Ga rustig zitten, laat jezelf naar boven begeleiden en denk voorlopig niet meer na over afscheid nemen van je vertrouwde slaapkamer en huis!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners