5995
Trapbekleding: De mooiste stijlen
Gepubliceerd: 14-06-2016 Laatste update: 29-08-2017

De gemiddelde trap moet om de 12 tot 15 jaar gerenoveerd worden. Dit gebeurd echter zelden en de huidige trapbekleding blijft vaak een veel langere tijd op de trap liggen. Dit is een gemiste kans. Traprenovatie is namelijk erg betaalbaar en kan het gehele interieur van de woning een nieuwe uitstraling geven. Om de trap tot een ware blikvanger om te toveren zullen wij enkele trends en stijlen behandelen die op dit moment erg populair zijn.

Verreweg de meest voorkomende vorm van trapbekleding zijn pvc en laminaat overzettreden. Dit zijn treden die vooraf voor de trap geproduceerd worden en die zonder breekwerk over je huidige kale traptreden geplaatst kunnen worden. Deze vormen van trapbekleding zijn zo populair om 3 belangrijke redenen.

• Deze overzetreden vergen weinig onderhoud
• Een lange levensduur van 15 jaar
• Betaalbare prijs (vanaf 800 euro per trap)
• Verkrijgbaar in meer dan 100 stijlen

WIN-VLOERKLEED.png

Doordat pvc en laminaat voorzien kunnen worden van vrijwel elke print zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Zo kunnen er bijvoorbeeld overzettreden worden aangeschaft met de iemand van het anders zo dure eikenhout. Wanneer het gaat om traprenovatie zijn kleurencombinaties erg belangrijk. De combinatie van witte stootborden een donkere (eikenhouten imitatie) treden is bijvoorbeeld erg populair. Heb je een meer landelijke woning dan kiest men vaak voor een wat ruwere en natuurlijke houtprint. Voor een moderne woning die veel licht doorlaar is een egale lichte houtprint echter weer erg geliefd. De trap is een erg bepalend onderdeel van de woning qua uitstraling dus het is belangrijk om goed vast te stellen welke stijl en uitstraling hierbij hoort.

Het stofferen van de trap
Ben je bereid de trap iets vaker te stofzuigen dan is het stofferen van de trap een prima optie. Niet alleen voelt het traplopen hierdoor heerlijk aan. Er zijn ook mooie kleuren combinaties te maken en als bijkomend voordeel kan deze vorm van trapbekleding al worden aangebracht vanaf €300,-. Doorgaans kiest men voor een egale kleur waarmee de gehele trap bekleed wordt. Om toch net iets extra's aan uitstraling mee te geven kan er ook worden gekeken naar andere opties. Een trend die je steeds vaker terug ziet is trapbekleding met een licht middenstuk (vaak grijs) en een donkerdere buitenkant aan beide zijden. Dit mogelijk voor alle denkbare kleuren en geeft de trap net een extra dimensie zonder het een erg drukke uitstraling te geven. Verstandig is het om erg lichte kleuren zoals wit of beige zo veel mogelijk te vermijden. Stoffering houdt namelijk erg veel stof en vuil vast dat extra goed te zien is op deze kleuren.

Aandachtspunten
• Verwijder zelf de huidige trapbekleding om op de kosten te besparen
• Bekijk altijd de mogelijkheden bij meerdere bedrijven
• In een senioren woning met een traplift of een woning waar een de koop van een traplift in de toekomst mogelijk plaatsvindt is het handig dit eerst te melden.

Probeer zoveel mogelijk combinaties
Online of in de showrooms van traprenovatie bedrijven kun je vaak meerdere kleurencombinaties op de computer bekijken. Probeer zoveel mogelijk materiaalsoorten en combinaties (van stootborden en treden) uit om te komen tot de beste stijl voor de woning. Je zult verrast zijn hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn en wat het effect per stijl is op de gehele woning.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide