1502
Krakende trap? Maak hem stil met een traprenovatie
Gepubliceerd: 20-01-2022 Laatste update: 08-07-2023

Heb je een trap die luid kraakt wanneer je eroverheen loopt, dan wordt die al snel een bron van ergernis. Niet alleen je buren horen het elke keer dat je de trap op en af loopt, maar je kunt er ook zelf last van hebben. Bijvoorbeeld wanneer je kinderen of huisgenoten regelmatig van de ene naar de andere verdieping lopen.

Je kunt je trap op verschillende manieren stiller maken. De beste keuze is een traprenovatie. Daarmee maak je je trap niet alleen geruisloos stil, maar kun je hem ook een mooi nieuw uiterlijk geven. In dit artikel vertellen we je hoe een traprenovatie ervoor zorgt dat je trap al binnen een dag stiller is.

Je trap laten renoveren

inspiratiebrochures1.png

Hoe werkt een traprenovatie? Tijdens een renovatie worden er nieuwe overzettreden over je bestaande trap heen gemonteerd. Deze overzettreden worden volledig op maat gemaakt. Het prettige is dat je wat het uiterlijk van je trap betreft veel te kiezen hebt. Zo kun je de kleur, het materiaal en de look van je overzettreden zelf kiezen. Onderhoudsvriendelijke materialen zoals HPL, PVC en vinyl, kunnen ervoor zorgen dat je aan je nieuwe trap weinig werk hebt. Door de naadloze afwerking is je trap gemakkelijk schoon te maken, en deze hoogwaardige kunststoffen zullen niet snel slijten. Daardoor kun je lang met je nieuwe trap door. Laat je een expert jouw trap renoveren, dan is een traprenovatie al binnen een dag voltooid. Dat zorgt dat je niet lang last hebt van de rommel en snel van je nieuwe trap kunt genieten.

Overzettreden die je trap stiller maken

Door gebruik te maken van geluiddempende trapbekleding zorg je er met een renovatie voor dat je trap stiller wordt. Denk aan overzettreden van HPL-kunststof of van vinyl. Die materialen hebben de eigenschap van zichzelf geluiddempend te zijn. De monteur gebruikt bij het monteren van die traptreden een speciale lijm - die nadat hij  is gedroogd - goed elastisch blijft. Dat zorgt ervoor dat de traptreden een beetje kunnen meeveren met het gewicht van degene die eroverheen loopt. De traptrede blijft flexibel en zal dus minder snel kraken, waardoor je geen last meer hebt van hinderlijk geluid. 

Je trap omtoveren tot een blikvanger

De mogelijkheden van een traprenovatie zijn eindeloos. Je kunt ervoor kiezen je traptreden te bekleden met overzettreden die eruit zien alsof ze van beton zijn gemaakt, of juist van massief hout. Daarmee geef je je trap het luxe uiterlijk van deze materialen - zoals betonnen traptreden - maar zonder de nadelen. Overzettreden van HPL, vinyl en PVC, zijn slijtvast en blijven lang mooi. Daarmee kun je weer jaren door met je opgeknapte trap.

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide