1070
Is jouw trap een doorn in je oog? Dit doe je eraan!

Ben jij iemand die elk jaar de laatste woontrends volgt en je interieur regelmatig van een nieuwe impuls voorziet? Is er ondanks al die moeite en gedachten die je in je woning stopt toch nog een bron van onvrede? En is dat stiekem iets waar je dagelijks meerdere keren overheen loopt, het eerste wat je ziet wanneer je de voordeur open doet en je hal inloopt. Dan is je trap renoveren voor jou waarschijnlijk het perfecte volgende project om meer uit je woning te halen.

Hout is niet voor niets tijdloos

In al die interieurtrends van de afgelopen jaren is hout eigenlijk altijd aanwezig geweest. Was het ene moment steigerhout dé hype, op het moment is de natuurlijke en warme uitstraling van mangohout ongekend populair. Hoe dan ook: hout kan altijd. Het heeft een tijdloos en natuurlijk karakter. Met een houten traprenovatie creëer je datzelfde effect nu ook heel eenvoudig voor je trap, die in veel woningen toch een grote eyecatcher is, zeker wanneer het een open trap in de woonkamer betreft.

Bij een houten traprenovatie wordt een bestaande trap bekleed met massief houten overzettreden. Die treden zijn uiteraard in vele verschillende soorten hout verkrijgbaar. Kies uit eiken-, kersen- of beukenhout. Ook verschillende soorten hardhout zijn beschikbaar voor overzettreden. Daarmee geef je jouw bestaande trap dus precies die make-over die past bij jouw interieur. Of je nu gaat voor een landelijke uitstraling of een stoer industriële trap.

Veiligheid en uitstraling gaan hand in hand

De voordelen van een trap renoveren gaan verder dan het esthetische aspect. Na jarenlang intensief gebruik is het namelijk niet meer dan logisch dat de treden versleten raken. Het gevaar op uitglijden wordt hierdoor groter. En dat is toch wel het laatste wat je wilt, wanneer je op je lekkere fluffy sokken met een hete kop thee naar boven loopt om een drukke dag achter je te laten. Een traprenovatiespecialist zal er bij het plaatsen van de nieuwe treden daarom voor zorgen dat de kans op uitglijden zo klein mogelijk wordt.

Nog veiliger wordt het door LED-verlichting in de traptreden te verwerken. Zo zie je altijd precies waar je je voeten neerzet, hoe donker het in het trapgat ook is. Daarnaast is het een bijzonder sfeervolle bron van verlichting. Ideaal in een donkere hal, of als statement en sierobject voor een trap in de woonkamer.

Zo maak je van die zuiver functionele trap een echt onderdeel van je huis en interieur. Want is het eigenlijk niet heel erg gek dat we de trap normaal over het hoofd zien bij het opknappen van je woning? Goed bekeken is de trap een soort ruggengraat van je woning, die boven en onder met elkaar verbindt. Je trap zie je als laatste wanneer je in de ochtend de deur achter je dichttrekt en als eerste wanneer je na een lange dag weer thuiskomt. Dan kun je er toch maar beter elke keer weer vrolijk van worden wanneer je oog erop valt? Na het lezen van dit artikel heb je in ieder geval de nodige inspiratie om de volgende keer ook je trap te betrekken in je herinrichtingsplannen.

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide