618
Eerste hulp bij langer thuis wonen

Het komt steeds vaker voor dat mensen op leeftijd langer en langer in de eigen woning blijven wonen. Dat is niet altijd aan de persoon zelf, maar gelukkig kan het juist hartstikke fijn zijn om langer thuis te blijven wonen. Toch kan eerste hulp bij langer thuis wonen best gewenst zijn: daarom vertellen we in dit artikel alles over de voordelen van langer thuis wonen, handige hulpmiddelen en wat een oudere zelf kan doen om gezond te blijven.

 

Voordelen van langer thuis wonen

Langer thuis blijven wonen als oudere is niet altijd een keuze. Het kan zijn dat er geen geschikte andere plek te vinden is – de zorginstellingen zitten erg vol – of als er geen medische noodzaak is om te verhuizen.Gelukkig kleven er ook heel wat voordelen aan langer in de eigen woning blijven, die we graag voor je op een rijtje zetten. Het is bijvoorbeeld fijn om in de eigen omgeving te blijven: je kent de buren, er is plek voor eventuele huisdieren en je kent het huis door en door. Daarbij kan langer thuis blijven wonen ook financieel voordelig zijn. Er hoeft in sommige gevallen bijvoorbeeld geen hypotheek meer worden betaald, omdat het huis al afbetaald is - of er kan een vergoeding van de gemeente worden aangevraagd voor eventuele aanpassingen aan het huis. De overheid wil namelijk ook dat ouderen langer thuis blijven wonen. Dat scheelt weer!

Handige hulpmiddelen

Gelukkig zijn er heel wat handige hulpmiddelen op de markt die ouderen helpen om het huis comfortabeler te maken. Zo wordt langer thuis wonen een stuk gemakkelijker! Iedereen kent de traplift vast, waarmee je zonder problemen tussen verdiepingen kunt wisselen. Zo’n traplift kan een echte uitkomst zijn om langer thuis te kunnen wonen, als je woning uit meerdere verdiepingen bestaat. Vaak krijg je van de gemeente een vergoeding om zulke hulpmiddelen aan te schaffen. Ook handig: bij vrijwel elke supermarkt kun je tegenwoordig online boodschappen bestellen! Dat soort dingen maken het ook makkelijker om langer thuis te blijven wonen.

Hou jezelf gezond

Naast de hulpmiddelen zijn er ook een aantal dingen die een oudere zelf kan doen om zo comfortabel mogelijk lekker lang in de eigen woning te blijven wonen. Doe bijvoorbeeld naarmate je ouder wordt aan krachttraining, zodat je langer fit blijft. Lekker blijven bewegen is goed voor de gezondheid: dat geldt ook voor wandelen en fietsen. Om eventuele eenzaamheid te bestrijden, kan dat ook in groepsverband: er zijn genoeg clubjes die gezamenlijk bewegen. Twee vliegen in één klap, dus!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners