1338
De oplossing om zelfstandig te blijven wonen
Gepubliceerd: 17-03-2022

Het zijn bekende verhalen: “Ik heb last van m’n gewrichten met traplopen” en “Ik ben uitgeput als ik boven ben”. Het moment dat u begint te twijfelen over de gesteldheid van het lichaam. Dit gaat vaak al snel gepaard met zorgen over uw zelfstandigheid. Want wat als u de straks de trap helemaal niet meer op komt? Om niet te hoeven verhuizen en zo lang mogelijk zelfstandig te blijven, kunt u verschillende hulpmiddelen overwegen. Een goed voorbeeld is een traplift.

Trapliften, waar op te letten

Trapliften zijn er in verschillende maten, vormen en in financieringsvormen. U doet er verstandig aan om vooraf goed onderzoek te doen naar de meest geschikte variant voor u.

Denk daarbij aan wat voor trap u heeft: recht of met een bocht, breed of smal, met of zonder plateau. Ten tweede is het goed om te bepalen of u wilt kiezen voor traplift huren of traplift kopen.

inspiratiebrochures1.png

Heeft u een kleine trap, kies voor de traplift smalle trap

Mocht uw trap wat smaller zijn, dan kunt u kiezen voor een traplift smalle trap. Dit om de beperkte ruimte optimaal te benutten. De traplift neemt niet de gehele trap in beslag en u kunt veilig de eerste of tweede etage bereiken. De keuze voor een traplift smalle trap komt wel met een goedbedoeld advies: kies ervoor om het stoeltje achterwaarts naar boven te laten gaan. Dit zorgt er namelijk voor dat het stoeltje de minste ruimte in beslag neemt. Klinkt wellicht wat eng, maar maakt u geen zorgen: de traplift gaat op een rustig tempo naar boven. Daarnaast kunt u uw voeten op een stevige plank plaatsen die aan het stoeltje is bevestigd. Zo weet u zeker dat u nergens heengaat. De route naar beneden voelt waarschijnlijk wat comfortabeler, die gaat namelijk voorwaarts.

Traplift huren of traplift kopen?

Na uw keuze voor het soort traplift, is het zaak om te bepalen welke financieringsvorm u wenst. Traplift kopen? Dat vraagt om een grote som geld die u klaar moet hebben liggen. Daarbij is het wel mogelijk om bij de gemeente een subsidie aan te vragen, denk aan WMO. Tevens bent u dan trotse bezitter van de traplift. Enige kanttekening is dat u zelf verantwoordelijk bent voor het beheer van de traplift. Mocht u de traplift huren, dan betaalt u een klein bedrag per maand om te kunnen genieten van de gemakken en het comfort van een traplift. In vele gevallen is het traplift huren inclusief service en onderhoud, zo komt u nooit halverwege de trap stil te staan!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide