Vergeet je bij de inrichting van je woning het trappenhuis niet? Vaak is de trap naar de eerste verdieping zichtbaar vanuit de hal. Voor een gezellige entree naar je huis moet je dus ook de trap mooi aankleden! Maar ook andere trappen in huis verdienen de aandacht: stijl en gezelligheid zitten immers in de details. Hier vind je alvast 5 inspiratietips:

1. Houten trapleuning
Een mooie trapleuning geeft je trappenhuis karakter. Denk daarbij eens out of the box en kies bijvoorbeeld voor decoratieve houten trapleuningen die de lijnen van de natuur mooi laat zien. Het hout zorgt voor sfeer en de trapleuning gaat samen met diverse woonstijlen: van landelijk tot modern en industrieel.

2. Bijzondere lamp
Vaak zit het lichtpunt niet boven het trappenhuis, maar net ernaast op de overloop. Toch is het een echte aanrader om ook boven de trap een lamp op te hangen: niet alleen voor de verlichting, maar vooral ook als bijzondere decoratie! Je blik wordt namelijk door de trap omhoog getrokken, dus waarom niet eindigen met een echte blikvanger? Op decoratietakken.nl vind je originele hanglampen die perfect samengaan met de decoratieve houten trapleuning die je zojuist hebt opgehangen.

3. Verlichte treden
Een andere manier om je trap gezellig aan te kleden is met een strook verlichting onder de treden. Hiervoor kun je led-strips gebruiken, maar ook spotjes. Zo krijgt je trappenhuis een chique en sfeervolle uitstraling in het donker!

4. Trapstickers
Houd je wel van een beetje kleur of creativiteit? Kijk dan eens naar speciale trapstickers. Geef bijvoorbeeld de onderkant van de treden een vintage tegeltjespatroon, of versier elke trede met een stukje van een mooie spreuk. De woorden leiden de weg naar boven!

5. Vergeet de muren niet
Bij het trappenhuis horen natuurlijk ook de muren. Door die gezellig aan te kleden krijgt je trap, en daarmee óók de entree van je huis, een warme uitstraling! Geef de muur bijvoorbeeld een leuk kleurtje en hang er een collage van zwart-wit foto’s in kleine en grote lijsten op. Ook voor kunst en canvasdoeken met vakantiefoto’s is het trappenhuis een goede plek. Of bevestig een paar houten plankjes een stukje hoger op de muur en zet daar gezellige decoraties op. Wees creatief en maak het trappenhuis onderdeel van je interieur!

Ook leuk om te lezen