386
Stressvrij verbouwen? Dat doe je zo!

Een verbouwing in je huis, misschien krijg je al stress als je hier alleen maar aan denkt. Of je nu je keuken, woonkamer of badkamer gaat verbouwen: met alles wat geregeld moet worden kan het best stressvol zijn. Gaat er bij jou binnenkort een verbouwing plaatsvinden? Dan wil je natuurlijk dat dit zo min mogelijk stress met zich meebrengt. Er zijn dan ook een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden om stressvrij te verbouwen. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Tijdig inspiratie opdoen

Wil je graag verbouwen, maar heb je nog nauwelijks een idee van hoe je wilt dat het eruit komt te zien? Dan is het hoog tijd om inspiratie op te doen. Voordat je alle belangrijke dingen kunt regelen voor de verbouwing, is het tenslotte noodzakelijk dat je alles tot in detail hebt uitgedacht. Hoe je inspiratie op kunt doen voor de verbouwing? Bezoek woonwinkels, blader allerlei woontijdschriften door en ga op zoek via het internet. Kijk goed naar wat je wel en niet mooi vindt. Verzamel voldoende ideeën, kleuren en materialen. Op deze manier kom je er sneller achter wat je graag in huis zou willen hebben en wat niet.

Plan goed vooruit

Als je graag een stressvrije verbouwing wilt realiseren, is het belangrijk om goed vooruit te plannen. Een planning is een van de belangrijkste onderdelen van de verbouwing. Je wilt dat alles goed op elkaar aansluit en je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Houd er rekening mee dat een verbouwing nu eenmaal veel tijd in beslag neemt. Zorg er daarom voor dat je voor de verschillende onderdelen van de verbouwing voldoende tijd inplant. Door meer tijd voor alles te plannen, houd je een beter overzicht en wordt het ook in jouw hoofd een stuk rustiger!

Bepaal een budget

Als je graag stressvrij wilt verbouwen, is het aan te raden om vooraf een budget te bepalen. Je weet inmiddels wat je wensen en eisen zijn, dus op basis hiervan kun je kijken naar de financiën. Stel een maximumbudget vast en probeer je hieraan te houden. Om dit budget te kunnen bepalen, is het goed om een overzicht te maken van de kosten die je waarschijnlijk gaat maken. Houd hierbij een iets groter budget in gedachten per onderdeel, zodat je al een beetje rekening houdt met eventuele onverwachte kosten. Zo voorkom je dat je tijdens de verbouwing ineens veel meer geld uitgeeft dan je eigenlijk in gedachten had. Door vooraf duidelijk een budget op te stellen, is de kans op stress een stuk kleiner. Lukt het niet om een budget op te stellen? Schakel dan een adviseur in.

Goede hulp inschakelen

Een verbouwing doe je natuurlijk niet alleen, hier heb je de juiste mensen voor nodig. Uiteraard kan het een goede optie zijn om eens in jouw omgeving rond te vragen naar mensen die jou kunnen helpen bij de verbouwing. Vele handen maken tenslotte licht werk. Echter is het wel belangrijk om voor de verbouwing ook voldoende professionals in te schakelen. Deze personen zijn tenslotte gespecialiseerd in hun vak en weten als geen ander wat er moet gebeuren. Je wilt met de verbouwing uiteraard het mooiste resultaat bereiken en daar heb je vakmensen voor nodig. Het inschakelen van goede hulp zorgt er dan ook voor dat jij minder zorgen hebt, omdat je ervan uit kunt gaan dat de verbouwing met deze goede hulp soepel zal verlopen.

Met deze tips kom je al een heel eind als je graag stressvrij wilt verbouwen. Je zit vaak voor best een lange tijd in een verbouwing, wat uiteraard niet altijd even fijn is. Het kan daarom een aanrader zijn om er even tussenuit te gaan als de verbouwing klaar is. Je hebt een hoop geregeld en voor een lange tijd te maken gehad met van alles en nog wat. Denk bijvoorbeeld aan een paar daagjes weg of lekker uiteten. Op zoek naar een heerlijk restaurant om te dineren? Sushi uit eten in Den Bosch kan in dit geval een echte aanrader zijn. Er even tussenuit heb je wel verdiend na die flinke tijd verbouwen!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners