1412
Zonwering tegen warmte

Op een zonnige zomerdag kunnen de temperaturen vaak erg oplopen. Buiten is het heerlijk en hier genieten we onbekrompen van. Je woning heeft het echter wel te voorduren met deze warme zonnestralen. De binnentemperatuur stijft exponentieel en de warmte is hierna vaak moeilijk weg te krijgen.

 

Is jouw woning toe aan verkoeling en wil je een aangename binnentemperatuur, zodat je weer normaal kunt leven en slapen? Kies dan voor zonwering die je woning beschermt tegen warmte!

Rolluiken of screens?

Heb je vaak last van de warmte in huis? Als je op zoek bent naar nieuwe zonwering is het goed om je af te vragen welk type zonwering voor jou geschikt is. Beide zorgen ze ervoor dat je woning beschermd blijft tegen de zon. Rolluiken dienen echter ook als afsluiting van je woning en maken het inbrekers moeilijker om binnen te komen. Het pantser van een rolluik bestaat uit meerdere horizontaal liggende lamellen. Een rolluik zorgt ervoor dat een raam of deur volledig afgesloten en geïsoleerd is. Dankzij deze afgesloten constructie heb je veel privacy en kun je bovendien veel besparen op energie kosten.

De constructie van een screen en een rolluik zijn erg vergelijkbaar. Beide hebben ze aan de zijkant van het raam twee geleiders gemonteerd. De meeste screens worden gemonteerd met een rits die het doek verticaal naar beneden geleid. Een ritsscreen is windvast en heeft minimale kans op scheuren. Licht en warmte worden gefilterd door het doek waardoor er een aangename temperatuur in je woning ontstaat.Een screen zorgt tevens voor zacht en diffuus licht in je woning. Het doekvoorkomt echter wel dat mensen naar binnen kunnen kijken terwijl je woning van binnen belicht blijft.

Zonwering plaatsen

Wanneer je zonwering gaat aanschaffen is het belangrijk om rekening te houden met de montage. Een belangrijke vraag is of je dit zelf gaat doen of laat doen door een zonwering specialist. Het type zonwering dat je gaat aanschaffen speelt hier natuurlijk ook een rol bij. Gaat het om het monteren van een zonnescherm, rolluik of screen? Dan is het altijd verstandig om een zonwering specialist in te schakelen. Het plaatsen van zonwering is namelijk een klus die nauwkeurig moet gebeuren. Ben je op zoek naar een zonwering specialist in Utrecht? Ga dan naar schaduwzonwering.nl!

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners