667
Welke soorten garagepoorten zijn er?

Wanneer je bent verhuisd en voor het eerst een garage hebt, of simpelweg wanneer je het één en ander wilt vervangen, kan een nieuwe garagepoort best tot de zaken behoren die je wilt vernieuwen. Je garagepoort vernieuwen is iets dat in principe niet erg lastig is, maar je dient wel over de juiste informatie te beschikken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de maten die je garagedeur moet hebben.

 

Via BestelGaragedeur.nl heb je de mogelijkheid om voor lage prijzen garagepoorten te bestellen. Tevens kun je voor jouw garagedeur een inmeetafspraak inplannen. Via de configurator kun je je eigen garagepoort samenstellen. Het makkelijkst is het aanvragen van een offerte om erachter te komen wat de exacte kosten zijn van jouw garagepoort.

De sectionaalpoort

Deze poort is een erg bekende soort van de garagepoorten. Bij de sectionaalpoort is het zo dat de verschillende onderdelen waaruit de garagepoort bestaat, de panelen, los van elkaar kunnen bewegen. In deze poort bevinden zich allemaal losse scharnieren. Hierdoor kan de poort eenvoudig openen en sluiten. Wanneer deze poort opent is het zo dat de panelen richting het plafond bewegen. Ze schuiven naar boven waardoor de poort opengaat. Sectionaalpoorten hebben over het algemeen het grote voordeel dat ze beschikken over een erg goede isolatie.

De elektrische garagepoort

Een elektrische poort is één van de bekendste soorten poorten. Bij deze poort hoef je zelf niets anders te doen dan de poort te openen door middel van een afstandsbediening. In sommige gevallen is zelfs dit niet nodig en opent de poort zichzelf door middel van sensoren die waarnemen dat je er bent. Dit systeem wordt echter bij woningen zelden gebruikt ter beveiliging van de garage. Bij een elektrische garagepoort is het grootste voordeel dat men ervaart, het feit dat je niet hoeft uit te stappen om je garage te openen wanneer je erin wilt rijden. Ook is het ideaal als je bepaalde lichaamsklachten hebt dat je de poort nooit handmatig hoeft open te schuiven of te sluiten. Elektrische garagepoorten zijn over het algemeen dan ook erg veilig.

De garagepoort met loopdeur

Garagepoorten met loopdeur hebben een grote garagepoort waar gewoon de auto doorheen kan rijden, maar daarnaast zit in deze grote deur ook een kleine deur. Deze kleine deur is een ‘normale’ deur net zoals een voordeur. Deze deur wordt de loopdeur genoemd. Een garagepoort met loopdeur kan dus bij de loopdeur worden geopend, maar het is ook mogelijk de volledige poort te openen. Dit laatste is uiteraard nodig indien je bijvoorbeeld met je auto in of uit wilt rijden. Het comfortabele aan deze soort garagedeur is echter dat als je niet met je auto de garage in of uit hoeft, maar enkel zelf er eventjes in wilt lopen, je gewoon de loopdeur kunt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat als je bijvoorbeeld iets kleins uit de garage wilt pakken je niet meteen de hele poort hoeft te openen. Bij een elektrische poort daarentegen moet je in de meeste gevallen ook daadwerkelijk je afstandsbediening erbij pakken. Het voordeel van deze poort is dat dat niet nodig is.

Wil je nog meer lezen over de verschillende soorten garagepoorten? Klik dan hier en kom alles te weten over garagepoorten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners