1191
Waarom kiezen voor een natuursteen of composiet vensterbank?
Gepubliceerd: 30-03-2022

Je gaat (ver)bouwen! Een soms ietwat chaotische periode, omdat je met zoveel dingen tegelijk bezig bent. Je wilt alles graag op tijd af hebben en je moet gaan bepalen welke materialen je graag terug laat komen in je interieur. Het zijn vaak vooral de kleine dingen die je voorafgaand aan een verbouwing over het hoofd ziet, zoals raamdorpels, deurdorpels en vensterbanken. Vensterbanken heb je bijvoorbeeld in natuursteen en composiet. Hoe maak je een keuze voor een natuursteen of composiet vensterbank?

Wat is het verschil tussen natuursteen en composiet?

Hoe weet je nou precies wat de perfecte de keuze voor jou is? Laten we eens inzoomen op vensterbanken binnen. Deze zijn te krijgen in verschillende kleuren, soorten en maten. Vensterbanken zijn verkrijgbaar in zowel natuursteen als composiet. Maar wat is het verschil tussen deze twee varianten?

inspiratiebrochures1.png

Waarom natuursteen?

Natuursteen is 100% natuurlijk en wordt overal ter wereld gewonnen. Voorbeelden van natuursteen zijn bijvoorbeeld graniet, Belgisch hardsteen en marmer. Het mooie aan natuursteen is het unieke karakter. Geen enkele natuursteen is hetzelfde, omdat deze door de natuur gevormd wordt. Een nadeel van natuursteen is dat het vaak poreus is (in het geval van bijvoorbeeld Belgisch hardsteen en marmer) en dat het gevoeliger is voor krassen en vlekken. Natuursteen wordt vaak gebruikt in en rondom huis, bijvoorbeeld als vloer- of terrastegels.Het is belangrijk dat je rekening houdt met deze eigenschappen als je kiest voor een natuursteen vensterbank.

Waarom composiet?

In composiet zijn verschillende materialen verwerkt, zoals bijvoorbeeld kwarts, graniet of kwarts. Deze materialen worden met een synthetische kunsthars samengeperst. De combinatie met de kunsthars zorgt ervoor dat composiet onderhoudsvriendelijker is dan natuursteen. Het is makkelijker schoon te maken en vlekken worden in de regel wat minder gezien. Toch is het ook bij composiet belangrijk dat het wordt beschermd tegen zure of hete materialen. Composiet is, door de kunsthars, in zeer veel verschillende kleuren leverbaar en daarom ook makkelijk toepasbaar in verschillende interieurstijlen.Composiet wordt naast vensterbanken ook veelvuldig in tuinen gebruikt.

Professioneel advies

Wat je voorkeur ook is, laat je voorafgaand aan je keuze adviseren bij een showroom.Verder is het ontzettend belangrijk dat een vensterbank perfect op maat gemaakt is en dat kun je het beste overlaten aan professionals, zoals bijvoorbeeld Kerels van Steen. Dit zorgt ervoor dat je woonkamer, keuken, badkamer of welke andere ruimte dan ook goed geïsoleerd is. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook veel mooier uit!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide