Steeds meer zie je bij de voordeur van een woning behalve een huisnummer, ook een naambordje hangen. In allerlei soorten en maten, vaak mooi passend bij het huis.

 

Groei en ontwikkeling.
De innovatie van naambordjes heeft een vlucht genomen en isvooral veroorzaakt door de ontwikkelingen in de druktechnieken van de afgelopen 15 jaar. De laatste 10 jaar kan vrijwel elk materiaal bedrukt of bewerkt worden, ook in oplagen van 1 stuks. Hierdoor is het mogelijk om een gepersonaliseerd product als een naambordje te maken met bijvoorbeeld fullcolour bedrukking.
Tot zo’n 20 jaar geleden was dit vrijwel onmogelijk en daardoor voor een enkel bordje ook onbetaalbaar. In veel gevallen had men vóór die tijd een simpel gegraveerd naamplaatje of een bordje met plakletters bij de deur. Alleen emaille naambordjes worden al langer op dezelfde ambachtelijke manier geproduceerd. Ook het frezen en inlakken van naamborden is een techniek die al veel eerder werd toegepast. Door ontwikkeling en nieuwe technieken is echter ook dit genre borden nu veel efficiënter en dus goedkoper te produceren. Bovendien zijn door de komst van de lasertechniek de mogelijkheden ook nog uitgebreid. Met de fiberlaser kan een rvs of aluminium bord heel mooi voorzien worden van tekst en vorm. Ook voor bedrijfsnaamborden hebben deontwikkelingen een grote invloed gehad. Naamborden en gevelborden in fullcolour kunnen nu veel goedkoper geproduceerd worden, ook bij enkele stuks en op grote formaten.

Ook een mooi naambord bij uw voordeur?
Misschien hebt u net een nieuw huis betrokken of is uw oude naambord dringend aan vervanging toe. Er is een enorm aanbod in materialen en het is moeilijk kiezen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een (nieuw) naambordje?

Locatie.
De plek van uw huis en de ligging op de zon is een punt van aandacht bij de keuze van het materiaal van uw bord. Niet alle materialen zijn even goed bestand tegen alle weersinvloeden en als een bord een groot deel van de dag in direct zonlicht hangt zijn er materialen die beter geschikt zijn. Als u een bord hebt uitgezocht met een afbeelding erop dan is plexiglas het beste bestand tegen verkleuring, omdat de bedrukking aan de achterzijde van het plexiglas wordt aangebracht en de zonnestralen door de dikte van het plexiglas worden “gebroken”. Voor naamborden met alleen huisnummer en namen zijn RVS en emailleeen heel veilige keus. Deze borden blijven heel lang mooi met minimaal onderhoud. Neem bij twijfel contact op voor advies over uw eigen specifieke situatie.

Onderhoud.
Alle borden vergen onderhoud als u er lang plezier van wilt hebben. Ook hierin zitten grote verschillen. De meeste borden hoeven alleen af en toe schoongemaakt te worden met een mild schoonmaakmiddel. Vooral een zachte doek en geen schuurmiddelen gebruiken! Dit tast altijd de structuur of beschermlaag aan.RVS borden kunnen het beste na schoonmaken even ingevet worden met slaolie of teflonspray (wel met doek na wrijven). Messing bordenverkleuren donker door invloed van licht en lucht. Om een messing bord in hoogglansstaat te houden is poetsen onvermijdelijk. Dit kan met bijv. koperpoets.

wo_naambordjes-1.jpg

Gratis ontwerp.
Tegenwoordig is er heel veel keus in leuke, gekke, mooie of luxe naambordjes. Bij veel online aanbieders moet u zelf het ontwerp maken. In veel gevallen geeft dat wel de nodige beperkingen in de mogelijkheden. Jouwnaambord.nl maakt voor iedere klant gratis en vrijblijvend een professioneel ontwerp. Zo bent u verzekerd van een heel mooi naambordje met een optimale uitstraling. In elke prijsklasse.

Uiteraard zijn keuzes altijd toegespitst op een persoonlijke situatie. Wij adviseren graag over de beste keuze aansluitend op uw wensen. Neem vrijblijvend contact op via 0224 227013 of neem een kijkje op de website: https://jouwnaambord.nl

Ook leuk om te lezen