1146
Waarom een houten deurkozijn beter is dan kunststof
Gepubliceerd: 11-01-2023 Laatste update: 12-01-2023

Wil je (onder andere) een nieuw deurkozijn kopen? Dan is er waarschijnlijk de overweging geweest tussen hout en kunststof. Er zitten diverse voor- en nadelen aan elk materiaal, dus denk er goed over na waar je prioriteiten liggen en wat je uiteindelijke voorkeur is.

De voor- en nadelen van kunststof kozijnen

Kunststof is een materiaal wat erg lang meegaat: we praten hier over zo’n 25 tot 50 jaar. Ook is het onderhoudsarm en houdt het de warmte of koelte goed binnen. Oftewel: het isoleert goed, afhankelijk van hoeveel isolatieprofielen erin zitten en voor welk glastype je kiest (dubbel of triple). De doorslaggevende factor van kunststof is echter vaak de prijs. Kunststof kozijnen zijn een van de goedkoopste opties in de kozijnwereld.

inspiratiebrochures1.png

Dan de nadelen van kunststof. Wanneer je je kunststof (deur)kozijnen aanschaft, kies je voor één kleur. Deze kleur is hierna nooit meer te veranderen. Een neutrale keuze is dus zeker aan te raden. Daarnaast is dit materiaal voor veel mensen minder aantrekkelijk dan hout; het straalt weinig warmte uit. Ook heeft kunststof een lagere kwaliteit dan hout. Het is een stuk lichter, wat betekent dat het ook minder goed isoleert.

De voor- en nadelen van houten kozijnen

Een houten raam- en deurkozijn kopen? Dan doe je een aankoop die tot wel 75 jaar meegaat. Je leest het goed: hout gaat bij het juiste onderhoud langer mee dan kunststof. Hout is bovendien bewerkelijk en te plaatsen in allerlei soorten woningen, van nieuwe tot oude panden. Je creëert met een houten deurkozijn en raamkozijn een warme en gezellige sfeer in huis. Ook kan je de kleur makkelijk veranderen met een nieuwe lik verf. Met dubbel of triple glas in het houten kozijn zorg je ervoor dat de warmte of koelte in huis uitermate goed wordt bewaard. De isolatiewaarde van hout ligt hoger dan bij kunststof.

Bij de keuze van hout dien je er wel rekening mee te houden dat deze kozijnen regelmatig onderhouden moeten worden. Bij lichte kleuren zal je ongeveer iedere zes jaar een nieuwe verflaag moeten aanbrengen. Bij donkere kleuren zal dit ongeveer vier jaar zijn. Daarbij is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om verrotting en schimmel te voorkomen. En dan het laatste punt: houten kozijnen zijn in de aanschaf duurder dan kunststof kozijnen. Houd er wel rekening mee dat je de kosten er uiteindelijk in de levensduur en isolatiewaarden uit haalt.

Jouw deurkozijn makkelijk zelf samenstellen

Houten Kozijn Online is een webshop waar je makkelijk en snel je houten kozijnen kan samenstellen, allemaal online. Het is daar mogelijk om zowel een dichte deur als een glasdeur te bestellen. Indien je voor een glasdeur kiest, heb je de keuze tussen dubbel (HR++) of triple (HR+++) glas. Daarnaast vul je je gewenste afmetingen in, kies je voor zij- en/of bovenlichten, de kleur en de hoeveelheid aan stapeldorpels. Je hebt nog meer opties in het bestelproces; loop het dus rustig door om jouw gewenste deurkozijn samen te stellen.

Bezoek de webshop

Bekijk het ruime aanbod op Houten Kozijn Online en maak je keuze in een raam- of deurkozijn. Wanneer je hulp nodig hebt, staat het enthousiaste team iedere werkdag voor je klaar. Je bereikt hen via de chat, per e-mail of telefoon. Alle informatie en contactgegevens vind je op de website.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide