2038

Een serre is een aanbouw aan de achter- of zijkant van je huis en bestaat voor het grootste deel uit glas. Een serre vergroot je kamer dus niet alleen, het zorgt er ook voor dat er werkelijk een zee van daglicht je huis in komt. En schijnt de zon een klein beetje, dan verwarmt het je kamer ook nog eens. Niet gek dus dat veel mensen een serre hoog op het verlanglijstje hebben staan. Maar wat kost een serre aanbouw en wat is de beste manier om een serre te financieren?

 

Tip! Geld lenen voor een serre? Dan is je lening vergelijken altijd het eerste dat je moet doen. Er zijn namelijk tal van kredietverstrekkers, die allemaal een andere rente en voorwaarden hanteren. Hierdoor lopen de kosten van een lening sterk uiteen.

Wat kost een serre aanbouw?

Het ligt natuurlijk aan de grootte en het afwerkingsniveau hoeveel een serre aanbouw precies kost. Een standaard kunststof serre is meestal rond de tien vierkante meter groot en bestaatuit een prefab constructie. Er zijn echter ook grotere, luxere aluminium uitvoeringen met HR+++ triple glas. Deze zijn uiteraard een stukje duurder.

In onderstaande tabel zie je een indicatie van de vierkante meter prijs voor een standaard serre aanbouw:

Kosten uitbouw per m2

10 m2

±8.000 euro

15 m2

± 13.500 euro

30 m2

± 25.000 euro


Tip!
De kosten van een serre verschillen enorm. Vraag daarom altijd meerdere offertes op bij verschillende partijen.

Hoe kosten serre aanbouw financieren?

Als je weet hoe groot je serre aanbouw wordt en hoeveel geld je daar ongeveer voor nodig hebt, is het tijd om de financiering te regelen. Dit kan op drie manieren:

  • Serre aanbouw kosten financieren in je hypotheek
  • Financieren serre aanbouw kosten met persoonlijke lening
  • Serre kosten financieren met doorlopend krediet

Serre aanbouw kosten financieren in je hypotheek

De eerste optie is door je hypotheek te verhogen. Je krijgt dan hogere hypothecaire maandlasten, maar je hebt wél de keuze tussen een vaste of variabele rente en een vaste looptijd. Daarnaast is de rente die je betaalt aftrekbaar.

Let op!Het nadeel van een serre financierenmet je hypotheekis dat dit alléén kanals je overwaarde hebt op je huis.

Financieren serre aanbouw kosten met persoonlijke lening

Heb je geen overwaarde, dan is geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening de beste optie. Je leent dan geld tegen een vaste rente en met een vaste looptijd. Je weet vooraf dus precies wat je maandlasten worden en wanneer je lening is afgelost. Daarnaast heb je nog een extra voordeel, want ook de rente van een persoonlijke lening is aftrekbaar als je de lening gebruikt voor een serre aan je huis.

Tip!Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening voor een serre is enorm. Door vooraf leningen te vergelijken bespaar je dus een hoop geld.

Serre kosten financieren met doorlopend krediet

Als laatste kun je een serre ook nog financieren met een doorlopend krediet. Dit is vooral handig als je vooraf niet precies weet hoeveel de serre kost. Met een doorlopend krediet mag je namelijk tot een afgesproken leenbedrag onbeperkt opnemen en aflossen en je betaalt alléén rente over het opgenomen bedrag.

Let op! De rente van een doorlopend krediet is helaas níet aftrekbaar! Hoewel de constructie dus interessant lijkt, pakt het meestal wel duurder uit

 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners