2591
Schuifdeuren; de nieuwe trend?

Je ziet ze steeds vaker een grote steigerhouten schuifdeur in plaats van de gewonestandaard witte binnendeur. Deze deuren geven een warmere en meer landelijke uitstraling,maar welke soorten zijn er? en hoe werkt het precies? Kun je ze bijvoorbeeld ook makkelijkzelf maken? 

Schuifdeuren trend
Naast dat er genoeg onderzoeken te zien en te lezen zijn op internet over de trend vanschuifdeuren houdt Google trends ook de trend van het zoekgedrag bij op verschillendezoektermen. Zo kun je dus ook de verhouding zien van schuifdeuren ten opzichte vanandere soorten deuren. Waar zoeken de mensen het meest op? Zo zie je dat “schuifdeuren”het meest populair is als je deze vergelijkt met andere gerelateerde zoektermen als“ binnendeur” of “ kamerdeur ”.

Grafiek-van-Google-Trends-over-schuifdeuren.png

Schuifdeuren zijn praktisch
Naast dat houten schuifdeuren een landelijke look aan het huis geven en meer warmteuitstralen en dan een wit geverfde binnendeur zijn ze ook nog eens vrij praktisch. Eenschuifdeur hoeft namelijk niet nog een meter naar buiten of naar binnen te gaan om open ofdicht te gaan. Hiermee ga je dus praktisch om met de ruimte die je hebt.Hieronder zie je bijvoorbeeld een houten schuifdeur in een smallere gang. Wat in dit gevalveel praktischer is dan een deur die naar de gang toe open gaat.

Houten-schuifdeur-in-smalle-gang.jpg

Soorten schuifdeuren

Een schuifdeur is vaak een frame die kan bestaan uit kunststof, metaal of hout. De deurschuift of in een begeleidende rails op de grond of bij zwaardere deuren schuift de deur overeen rails die aan de bovenkant gemonteerd is.

Lichte schuifdeuren
De schuifdeuren die bijvoorbeeld bij kledingkasten gebruikt worden zijn minder zwaar,waardoor een rail op de grond en een begeleidende sleuf aan de bovenkant voldoende is.

Houten-schuifdeur-met-ophanging.jpg

Zware schuifdeuren
De schuifdeuren die vaak een ruimte in een huis afsluiten dus dienen als een kamerdeur zijnvaak opgebouwd uit zwaarder materiaal als bijvoorbeeld steigerhout. Bij moderne huizen zieje soms ook deze schuifdeuren volledig van staal worden gemaakt uiteraard wel incombinatie met ramen. Deze schuifdeuren worden vaak opgehangen aan een speciaal stalen railsysteem 

glas-in-lood-schuifdeur.jpg

Schuifdeuren met glas
Voor de veiligheid wordt er bijna altijd gewerkt met gelaagd glas voor de ramen. Verderworden de ramen ofwel glaspanelen aangebracht of geplaatst met bijbehorende houten ofstalen glaslatten. Wat je nog steeds, maar vooral in wat oudere huizen vaak ziet zijnschuifdeuren met glas in lood. Dit geeft het huis vaak net wat extra karakter mee.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners