1610
Nooit meer beslagen ramen

Bijna iedereen kent het wel: op een zomerse, zonnige ochtend heerlijk vroeg opstaan om vervolgens verwelkomd te worden door kletsnatte ramen waar je nauwelijks doorheen kunt kijken. Jammer! Thuisinglas.nl zorgt ervoor dat dankzij anti-condensglas, ramen zowel binnen als buiten niet meer beslaan.

De Hollandse zomers zijn de laatste jaren gelukkig weer erg mooi, maar helaas ook vochtig. Dat kan ervoor zorgen dat dubbelglas aan de buitenzijde beslaat, vooral ’s ochtends vroeg. Aan het begin van de dag is er namelijk veel vocht in de lucht. Doordat dubbelglas goed isoleert, daalt de temperatuur van het buitenste glasblad onder het dauwpunt waardoor er condens op de buitenkant van het raam verschijnt. Het resultaat: kletsnatte beslagen ramen. Thuisinglas.nl komt daarom met HR++ beglazing met een speciale coating, zodat de temperatuur aan de buitenkant niet lager wordt dan die van het dauwpunt. Condens op de ruit is daardoor voorgoed verleden tijd.

Optimale isolatie
Door huizen te voorzien van isolerende beglazing is het mogelijk om flink te besparen op de stookkosten. Bovendien kan het klimaat in huis behoorlijk verbeteren door goede isolatie: in de winter wordt de kou en in de zomer de warmte buiten de deur gehouden. De temperatuur in huis zal meer constant zijn en dat is erg prettig en comfortabel wonen. Gek genoeg is condens op de buitenkant van de ramen dan ook een bewijs van het isolerend vermogen van ruiten: het vocht wordt buiten gehouden, maar kan wel neerslaan op de buitenkant van de ramen. Thuisinglas.nl werkt met AGC ‘anti-fog’ glas. AGC biedt een specifieke coating aan die op het buitenste glasblad wordt aangebracht. Deze coating beschermt het glas tegen straling en houdt het glas op een temperatuur net boven het dauwpunt, zodat er weinig tot geen condens op de ruiten komt.

Glasheldere oplossing
Natuurlijk is het niet alleen vervelend om ’s ochtends niet naar buiten te kunnen kijken, vaak laat condens op glas ook allerlei vervuiling zien, zoals sporen van verontreiniging, regen of schoonmaakproducten. Dus zelfs nadat het condenswater is verdampt, kun je er nog nadelige effecten van ondervinden. Niemand vindt vieze ruiten leuk. Een anti-condenscoating is dus niet alleen glasheldere oplossing voor droge, maar ook voor schone ramen. Uit onderzoek van het Fraunhofer-Institut für Bauphysik IBP, een onafhankelijk laboratorium, blijkt zelfs dat anti-condenscoating de condensvorming sterk vertraagt: pas vanaf een luchtvochtigheidsgraad van 97% treedt deze op. Bij glas zonder coating is dat 77%.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners