1151
Een nieuwe kamer

Af en toe is het tijd voor een frisse start. Met de zomer die onderweg is, is dit wellicht het perfecte moment om deze frisse start te maken met een kleine verbouwing of een nieuw interieur. Zo kan je de uitstraling van je huis bijvoorbeeld al volledig veranderen met een simpele dakkapel. Een dakkapel zorgt voor een stuk meer licht en ruimte, waardoor een oude zolderkamer in een keer omgetoverd kan worden in een luxe en prachtige slaapkamer.

Maak van je zolder een luxe slaapkamer
Zolderkamers zijn niet altijd even populair. Een zolder wordt vaak gebruikt als opslagruimte en is daardoor vaak stoffig en niet erg geschikt als leefruimte. Dit is zonde. Een zolder kan namelijk erg goed gebruikt worden woonkamer, kantoor of een slaapkamer. De zolder biedt veel voordelen, zoals privacy, veel ruimte en een mooi uitzicht. Deze eigenschappen zijn ideaal voor een slaapkamer. Met hier en daar wat kleine aanpassingen is de zolder dus de perfecte ruimte om een luxe en comfortabele slaapkamer te creëren.

Dakkapel inrichten
Als je eenmaal een dakkapel hebt laten plaatsen, kan je profiteren van een stuk meer ruimte. Maar wat doe je met deze extra ruimte? De invulling van je dakkapel hangt onder andere af van de afmetingen van de dakkapel en van je eigen wensen. Leuke ideeën zijn bijvoorbeeld om een gezellige zithoek te maken in je dakkapel. Maak bijvoorbeeld een leuke bank in je dakkapel. De zithoek kan je opfleuren met kussens en andere accessoires om het nog knusser te maken. Met deze zithoek kan je meteen mooi genieten van het uitzicht vanuit je dakkapel. Ben je op zoek naar een wat meer praktische invulling? Plaats dan bijvoorbeeld een ladekastje of een bureau in je dakkapel. Dan kan je je dakkapel gebruiken als extra opbergruimte of om in te werken. Als je het lastig vindt om je dakkapel in te richten, kan je op zoek gaan naar inspiratie in woonbladen of op woonwebsites en interieurblogs. Door op zoek te gaan naar voorbeelden en inspiratie kan je een hoop nieuwe ideeën opdoen.

Het laten plaatsen van een dakkapel
Het laten plaatsen van een dakkapel hoeft tegenwoordig helemaal niet veel tijd en geld in te nemen. Zo kan je een prefab dakkapel, een dakkapel die vooraf wordt geproduceerd in de fabriek, al binnen 1 dag laten plaatsen en beginnen de prijzen al bij € 3.000. Dit is een investering, maar je krijgt hier veel licht, ruimte en een vernieuwde en verbeterde zolderkamer voor terug. Je kan ook kiezen voor een op maat gemaakte dakkapel. De prijzen hiervan liggen wat hoger en de plaatsing van de dakkapel neemt iets meer tijd in beslag, maar deze dakkapel biedt ook veel voordelen. Zo kan je met een op maat gemaakte dakkapel bijvoorbeeld zelf kiezen hoe de dakkapel eruit komt te zien en van welk materiaal de dakkapel wordt gemaakt. Hierdoor kan je de dakkapel perfect laten aansluiten op je woning. Onderzoek vooraf dus goed alle opties en bekijk welke dakkapel goed aansluit op je woning en wensen.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners