594
Meer licht in de uitbouw

Licht in huis is erg fijn. Het zorgt ervoor dat je meubels en kleuren goed uitkomen en daarnaast geeft licht ook energie. Het doet dus ook iets met onszelf! Met lampen kun je het al erg licht maken in huis, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om het licht te maken in huis. Vooral in een aanbouw is het fijn om wat meer licht te hebben.Benieuwd hoe je hiervoor kunt zorgen? Lees dan mee ;-).

 

Lichte kleuren

Kijk goed naar de kleuren in jouw uitbouw. Heb je veel donkere kleuren? Kies er dan voor om wat lichte basismeubelen in huis te nemen zoals een vloerkleed, tafel en gordijnen bijvoorbeeld. Dit oogt direct al een stuk frisser en lichter in huis. Mooie kleuren die we nu veel zien zijn grijs, lichtroze en mintgroen. Prachtige kleuren om te combineren. Denk hierbij ook aan accessoires. Maak het helemaal af met leuke accessoires bijvoorbeeld.

Raamdecoratie

Wanneer je raamdecoratie gaat uitzoeken kun je het beste gaan voor mooie houten jaloezieën. Hout geeft een natuurlijke, rustige sfeer en zorgt voor mooi lichtinval naar binnen. Zorg er ook voor dat je overdag de jaloezieën omhoog kunt doen, zodat je het licht volledig naar binnen kan schijnen. Extra leuk: wil je overdag veel licht, maar niet dat iedereen naar binnen kan kijken? Kies dan voor lichte witte gordijnen. Hierdoor kan het licht naar binnen, maar kun je niet van buiten in de woonkamer kijken. Ideaal!

Ramen

Door je ramen komt het daglicht naar binnen. Zorg er daarom voor dat je zo veel mogelijk ramen in je woning hebt. Heb jij wellicht de mogelijkheid om een aantal ramen te vervangen voor grotere ramen? Doe dat! Je gaat er heerlijk van genieten als je straks meer daglicht in huis zal hebben. 

Lichtstraat

Wanneer jij niet de mogelijkheid hebt om meer ramen in de uitbouw te zetten kun je kiezen voor een lichtstraat! Dit is een ideale oplossing en niet alleen praktisch, maar ook een toevoeging aan je uitbouw. Via het dak komt namelijk het licht naar binnen. Het staat prachtig! Hierbij worden 2 tot maximaal 3 ruiten toegepast en daarmee is het bereik tot maar liefst 760 cm mogelijk! Je kunt kiezen voor een eenvoudige variant, maar ook voor maatwerk. Jij kiest zelf wat je wil hebben.

Spiegels

Spiegels weerkaatsen het licht in huis, dus zorg voor een aantal spiegels in de ruimte. Plaats dan juist de spiegels tegenover de ramen, zodat de ruimte breder lijkt. Zorg ervoor dat je verschillende soorten spiegels hebt. Denk aan een lange, ronde, vierkante etc. Op die manier heb je diversiteit in huis en is het speels door de verschillende vormen. 

Lichte vloer

De vloer in je huis is erg belangrijk voor het licht. Een donkere vloer is erg mooi, maar op die manier oogt de ruimte wel kleiner. Kies daarom voor een lichte vloer. Wat we tegenwoordig veel zien zijn houten visgraat vloeren. Wil jij helemaal meegaan met de trend van nu? Kies dan voor een visgraat vloer. Dit kun je erg mooi combineren met andere houten elementen in huis, zoals een houten kast, houten fotolijstjes en een houten salontafel bijvoorbeeld. Zorg dus dat het hout meerdere keren terugkomt.

Opgeruimd

Wanneer je een opgeruimd huis hebt ziet het er gelijk een stuk rustiger en leger uit. Hierdoor creëer je mee licht in huis dan wanneer alles overal rondzwerft. Tip: houdt de vensterbanken leeg! Je wil namelijk niet dat het lichtinval geblokkeerd wordt door planten, lijstjes of iets anders. Zorg ook dat je geen hoge meubels of een plant voor het raam hebt staan.

Hopelijk heb jij iets gehad aan deze tips! Hoe ga jij zorgen voor meer lichtinval in jouw uitbouw? Wil jij meer weten over een lichtstraat? Neem een kijkje op de site.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners