709
Levensecht verbouwen met daglicht-app

Een hoger plafond, een dakkapel of extra (grote) ramen: slimme ingrepen leveren al snel meer daglicht op in huis en zijn daarmee een waardevolle investering. Het perfecte ontwerp voor een verbouwing is nu nog eenvoudiger zelf te maken met de speciale daglichtapp ‘MyDaylight’ van VELUX. Aan de hand van een digitale 360˚ simulatie of virtual reality toont de app levensecht hoe een kamer er na de verbouwing of renovatie uit komt te zien. MyDaylight is vanaf vandaag in het Nederlands gratis beschikbaar in de Apple en Google Play Store.

“Deze app is ideaal voor mensen die moeite hebben om hun ideeën voor een zolderverbouwing te vertalen naar een concreet ontwerp,” vertelt Jarl Langerak, directeur marketing & communicatie bij VELUX Nederland. Huiseigenaren kunnen met MyDaylight volop experimenteren met zaken als de grootte en positie van ramen. Binnen tien minuten zien ze hoe hun ontwerp uitpakt ten aanzien van het licht in huis. “Tijd en verbeelding zijn met deze app je enige grenzen als zelf-ontwerper,” aldus Langerak.

  mydaylightoverzichtenlogo.jpg

Levensechte weergave in tien minuten
Bijzonder aan de app is onder meer de nauwkeurigheid ervan. Parameters zoals de afmetingen van vloeren, de plafondhoogte, de helling van het dak, de plek en grootte van ramen en de inrichting van kamers zijn stuk voor stuk zeer precies instelbaar. De app toont voor elk ontwerp levensecht hoe het binnenvallende daglicht verandert.

De hoeveelheid daglicht in huis zou een centraal aandachtspunt moeten zijn voor iedereen die een woning koopt of renoveert, vindt Langerak. Interieurdesign gaat verder dan de juiste kleurtint voor muren kiezen of een trendy sofa kopen. Of een woning ook echt voelt als thuis – als een comfortabele plek waar je graag bent – hangt vooral van de hoeveelheid daglicht af.

Fysiek en spiritueel opladen
Ook trendvoorspeller Lidewij Edelkoort onderschrijft het belang van voldoende daglicht in huis. Zij legt uit dat het gebruik van licht al sinds mensenheugenis onderdeel is van een interieurontwerp. “Maar vandaag de dag is de behoefte aan natuurlijk licht misschien wel groter dan ooit,” aldus Edelkoort. “We beschouwen ons huis meer en meer als een heilige plek waar we onszelf weer opladen, zowel fysiek als spiritueel.” Over de app is ze lovend: “De uitspraak ‘laat er licht zijn’ krijgt hiermee een extra lading. Virtual reality zal een integraal onderdeel worden van onze keuzes ten aanzien van design.”

“Nu de dagen langer worden, merken mensen weer hoezeer daglicht bijdraagt aan een ruimtelijk gevoel in huis,” aldus Langerak. Die ruimtelijkheid heeft een rechtstreeks effect op ons comfort en welzijn. Een woning met meer natuurlijk licht heeft bovendien een hogere verkoopwaarde. “Wij juichen het toe als mensen zelf aan de slag willen met daglichtoplossingen,” aldus Langerak. “Met deze app kan iedereen zijn verbouwingsdromen visualiseren en waarmaken.”

De MyDaylight app is vanaf 1 maart gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Kijk voor meer informatie op http://www.velux.nl/mydaylight 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners