909
Deurbeslag kopen? Waar moet je op letten?
Gepubliceerd: 25-10-2022

Deurbeslag zijn de componenten van een deur waarmee deze kan worden geopend en gesloten. Veel voorkomende soorten fittingen zijn scharnieren, handgrepen, sloten, grendels en andere hardware.

Het meest voorkomende type deurbeslag is het scharnier. Scharnieren zijn er in twee soorten: stompe scharnieren en overlay-scharnieren. Stompe scharnieren worden op de rand van een deur gemonteerd, terwijl overlay-scharnieren op het voorframe of de deurstijl worden gemonteerd (het verticale element dat de deur omhoog houdt).

Scharnieren kunnen worden verborgen of zichtbaar op basis van persoonlijke voorkeur. Verborgen scharnieren worden alleen weergegeven wanneer een deur helemaal is geopend, terwijl zichtbare scharnieren laten zien wanneer een deur slechts een paar centimeter open is.

WIN-VLOERKLEED.png

Waar koop je de beste deurbeslag?

Het deurbeslag zijn de delen van de deur die hem op zijn plaats houden en laten openen en sluiten. De armaturen zijn meestal gemaakt van metaal, hout of kunststof. De fittingen worden ofwel op het frame geschroefd of ze kunnen worden gelijmd.

Er zijn een aantal plaatsen waar u deurbeslag kunt vinden:

- Bouwmarkten

- Online winkels

- Architecturale bergingswinkels

Soorten deurbeslag die je kunt kopen

Insteeksloten: Insteeksloten zijn er in veel verschillende vormen en maten, maar ze werken allemaal door in de rand van het deurkozijn te passen. Het slot zelf wordt aan de ene kant van de deur geplaatst en vervolgens wordt een sleutel of knop aan de andere kant gebruikt om het te draaien om het te vergrendelen of te ontgrendelen.

Scharnieren: Scharnieren zijn te vinden aan weerszijden van een deurkozijn om het op zijn plaats te houden. Ze kunnen worden opgehangen met schroeven of spijkers, afhankelijk van het type dat u koopt. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar, waaronder stompe scharnieren (die aan beide zijden worden bevestigd) of riemscharnieren (die slechts aan één kant worden bevestigd).

Extra tips om je woonkamer op te vrolijken!

De woonkamer is de belangrijkste ruimte in huis. Hier breng je de meeste tijd door met je familie en vrienden. Het moet een plek zijn waar je je gelukkig en comfortabel voelt. Goede deurbeslag helpt hierbij!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide