977
De 5 voordelen van houten openslaande garagedeuren
Gepubliceerd: 21-09-2022

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe garagedeur heeft u de keuze uit diverse mogelijkheden. Denk hierbij aan openslaande garagedeuren, sectionaaldeuren of roldeuren. Afhankelijk van uw woning en gebruikssituatie is de ene garagedeur wellicht meer geschikt dan de ander.

Wanneer u uw garage met name gebruikt voor het stallen van fietsen, opslag of als extra entree voor uw woning zijn openslaande garagedeuren uitermate geschikt. Openslaande garagedeuren kunnen gemaakt worden van een onderhoudsvrij materiaal zoals kunststof of aluminium, maar ook volledig van hout. Vanwege het karakteristieke karakter van hout vertellen wij u graag meer over de voordelen hiervan.

Voordelen van houten openslaande garagedeuren

Houten openslaande garagedeuren bestaan uit twee volledig openslaande deurpanelen die ieder aan een zijde van het kozijn vast gemonteerd worden. De deuren komen samen in het midden waar deze vergrendeld worden. Zowel de deurpanelen als het kozijn zijn volledig gemaakt van kwalitatief hardhout, voorzien van een lak of beits. De populaire houten openslaande garagedeuren hebben diverse voordelen met betrekking tot het gebruik en de vele ontwerpmogelijkheden die het hout biedt. Hieronder zetten we 5 voordelen van houten openslaande garagedeuren uiteen.

WIN-VLOERKLEED.png

1. Optimaal gebruiksgemak

Houten openslaande garagedeuren zijn gemakkelijk te openen door alle leden van het gezin, zelfs voor kinderen. U opent gemakkelijk één of beide deuren, geruisloos en zonder zwaar te moeten tillen. Door de brede doorgang kunt u gemakkelijk met een fiets (of motor of scooter) in de hand de garage betreden, ook wanneer slechts één deurvleugel geopend is. Indien u uw garage gebruikt als ‘achterom’ om uw woning te betreden zijn openslaande garagedeuren ook ontzettend handig.

2. Duurzaam door uitstekende isolatie

Waar kanteldeuren en oude garagedeuren qua isolatie vaak te wensen overlaten bent u met houten openslaande garagedeuren verzekerd van goede isolatie. Hout heeft van zichzelf namelijk zeer goede isolerende eigenschappen. Dit betekent dat zowel de houten deurpanelen als het houten kozijn warmte- en koude verlies in grote mate tegengaan waardoor u flink bespaart op uw stookkosten. Voor extra isolatie kunt u kiezen om uw houten openslaande garagedeuren af te laten timmeren. Op deze manier bent u verzekerd van een luchtdichte ruimte.

3. Volledige vrijheid in het ontwerpen van uw houten garagedeur

Omdat hout een bewerkelijk product is kunnen zeer uiteenlopende details in de garagedeur verwerkt worden. Dit geldt zowel voor historische als voor moderne designprofileringen. Daarnaast kan een houten garagedeur op iedere gewenste manier worden afgewerkt in een kleur naar keuze.

4. Perfect passend te maken op de uitstraling van uw woning

Door de volledige ontwerpvrijheid die u heeft bij houten openslaande garagedeuren kunnen deze ten alle tijden zo geproduceerd worden dat ze perfect aansluiten op de huidige stijl van uw woning. Ongeacht of u in een oude boerderij of een moderne nieuwbouwwoning woont.

5. De mogelijkheid voor getoogde openslaande garagedeuren

Bij klassieke woningen komen getoogde openslaande garagedeuren regelmatig voor. Dit zijn garagedeuren met een ronding bovenaan de deur. Doordat houten openslaande garagedeuren volledig op maat gemaakt worden kan ook deze ronding perfect gerealiseerd worden.

Meer tips en informatie over houten garagedeuren

Wilt u graag meer weten over houten openslaande garagedeuren en de voordelen ervan? Of wilt u weten waar u op moet letten bij het aanschaffen van een garagedeur? Bekijk dan de website van openslaandegaragedeuren.com. Dit bedrijf levert al jaar en dag de beste openslaande garagedeuren van hout door een groot deel van Nederland.Zij weten als geen ander hoe ze uw gedroomde garagedeur kunnen realiseren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide