688
Platen voor verschillende doeleinden
Gepubliceerd: 02-08-2022

Het is vermeldenswaard dat een constructieplaat, evenals andere elementen van het gebouw, op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld een scheidingswand in je keuken of badkamer moet maken, dan is deze bouwplaat erg handig. Bovendien zorgt het voor extra isolatie. Laten we eens kijken naar een aantal verschillende platen.

Multiplex

Multiplex is een plaatmateriaal gemaakt van dunne lagen of lagen hout, onderling verlijmd met de nerf afwisselend in een rechte hoek. Elke laag wordt gelegd met de nerf van het oppervlak loodrecht op de aangrenzende laag om een ​​laag met kruis korrels te creëren. Dit vermindert de neiging van de lijmverbinding om los te laten. Multiplex wordt in de bouw gebruikt als een plaat of een fundering die aan elkaar kan worden geschroefd en voor verschillende doeleinden kan worden ontworpen.

Multiplex kan worden gebruikt als onderdeel van een structuur om machines of apparatuur te ondersteunen en muren en vloeren te maken. Multiplex is er ook in verschillende diktes. Op deze manier kun je het voor verschillende toepassingen gebruiken. Dit is afhankelijk van waar je het voor nodig hebt. Een ander voordeel van het gebruik van multiplex voor bouwprojecten is dat het goed bestand is tegen vocht. Dit komt omdat elke laag als een luchtbarrière tussen elkaar fungeert, waardoor water er niet gemakkelijk doorheen kan dringen.

inspiratiebrochures1.png

Werkblad

Een werkblad plaat is een constructieplaat die veel verschillende toepassingen kent. Het kan worden gebruikt voor de constructie van werkbladen in keukens, badkamers en zelfs meubels en werkbladen. Het kan ook worden gebruikt voor de constructie van vloeren. Naast de veelzijdigheid is dit type plaat relatief eenvoudig te installeren omdat er geen speciaal gereedschap of apparatuur voor nodig is.

Nylon platen met isolatie

Nylon platen met isolatie worden gebruikt om de elektrische bedrading te isoleren. Ze worden gebruikt bij de constructie van elektrische kasten. Deze worden gebruikt om apparatuur te huisvesten die warmte genereert en aantasting van de omringende materialen veroorzaakt. Het doel van het gebruik van deze platen is om te voorkomen dat geleidend materiaal elkaar raakt, waardoor wordt voorkomen dat ze elektriciteit geleiden en brand of defecte apparatuur veroorzaken.

Vierkante en ronde borden

Voor de constructie van de wanden wordt een vierkante plaat gebruikt. Voor de constructie van het dak wordt een ronde plaat gebruikt. Vierkante platen worden ook gebruikt voor vloeren, trappen en deuren. Ronde borden hebben geen bijzonder nut, behalve dat ze een decoratief element zijn.

Vierkante binnenplaten

Vierkante binnenplaten worden gebruikt voor de installatie van spoelbakken, vaatwassers en andere apparatuur. Ze worden ook gebruikt voor het installeren van keukenmeubels. Het meest voorkomende gebruik van vierkante binnenplaten is in keukenkasten en keukenmuren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide