2512
Wonen in Woerden
Gepubliceerd: 15-03-2018

Wonen in Woerden; je staat waarschijnlijk niet gelijk te trappelen. Dat heeft op dit moment nog puur met onwetendheid te maken. En waarschijnlijk met het feit dat er niet veel bijzonders is aan deze gemeente. Want wist je dat Woerden bekend staat als ‘meest gemiddelde gemeente van Nederland’? Marktonderzoekers doen er vaak hun onderzoek, omdat de bevolking er zo standaard is. Niet alleen de bevolking is gemiddeld, maar de hele stad. Met zo’n 35.000 inwoners is het net geen échte stad, maar ook geen dorp meer.

 

Buiten dat het zo’n gemiddelde woonplaats is, kun je er wel heerlijk wonen. En juist niet in een doorsnee woning. Op loopafstand van het stadscentrum wordt namelijk een geheel nieuwe wijk gebouwd: Defensie-eiland.

wonen-in-woerden-003.jpg

Vroeger stonden hier de kazernes van onze militairen, inmiddels is het één grote bouwput…maar het is de bedoeling om er een heel fijne plek van te maken om te wonen en recreëren. Projectontwikkelaars Blauwhoed & VORM zijn een samenwerking gestart met het bouwen van diverse woningen. Noord is al flink in aanbouw. Midden is bijna helemaal verkocht en binnenkort staan hopelijk de handtekeningen onder de eerste koopcontracten van ZUID. hét slotstuk. 

wonen-in-woerden-005.jpg

Er is in dit plandeel een grote diversiteit aan woningen. Zowel de woningtypen als de stijl is erg gevarieerd. ZUID. bestaat uit 7 blokken, ontworpen door verschillende architecten. Allen met een unieke uitstraling en doelgroep. Van modern tot industrieel! 

wonen-in-woerden-004.jpg

Eengezinswoningen, oude loodsen, appartementen, penthouses, boothuizen, herenhuizen, kadewoningen, ensuite-woningen. Beeld je eens in. Van een klein appartement verhuizen naar een eengezinswoning mét tuin, vlakbij de stad. Vergeet niet de grote leefkeuken, uitzicht op het water in een nieuwbouwwijk waar al mensen met kinderen wonen. Of heb je een samengesteld gezin met zelf drie kinderen in verschillende leeftijdscategorieën en samen een gezin van zes personen. Nou ja, om de week dan! Een drukte van jewelste, maar door de vlinders in je buik één groot genot. Een traditionele woning past niet bij jouw nieuwe gezin; ruimte, vrijheid, creativiteit is belangrijk, maar een industriële look net zo!

Het antwoord Defensie-eiland ZUID. kijk snel voor de mogelijkheden op: https://www.wonenopdefensieeiland.nl/

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide