1403
Traditionele bouw

Een nadeel van de traditionele bouwmethode is de afhankelijkheid van het weer. Zit dat een beetje tegen - en dat is geen zeldzaamheid in ons wisselvallige klimaat - dan kan dat al snel tot flinke vertragingen en dus ook tot extra kosten leiden. Om tijd en kosten te sparen wordt daarom ook bij traditionele bouw steeds vaker gebruik gemaakt van geprefabriceerde elementen, zoals betonnen wanden en vloeren. Vroeger werden ook deze op de bouwplaats gegoten, met lange wachttijden vandien. Door met geprefabriceerde elementen te werken staat het casco ofwel de ruwbouw eerder overeind en kan de woning sneller wind- en waterdicht worden afgewerkt. Dat is belangrijk want daarmee wordt bouwvocht zoveel mogelijk vermeden. En ook dat spaart uiteindelijk weer tijd: want pas als de woning voldoende droog is, kan met de afwerking worden gestart.

Selekthuis

Traditioneel betekent vandaag de dag lang niet altijd naar vrij ontwerp. Gespecialiseerde bedrijven in de traditionele bouw hebben doorgaans al diverse huizentypen in het bestand die op alle manieren kunnen worden uitgebouwd of aangepast, zodat uiteindelijk toch weer een uniek ontwerp staat. Een traditioneel gebouwd huis kan dus wel degelijk geprefabriceerde elementen bevatten. Omgekeerd bestaat er geen geprefabriceerde woning waarbij géén traditionele bouwtechnieken zijn gebruikt. Metselen blijft hoe je het ook wendt of keert een traditionele bouwtechniek. Maar dat traditionele bouw dé methode blijft voor een persoonlijk en vrij ontwerp spreekt voor zich.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners