807
Laat jouw verbouwing goed verlopen met een container
Gepubliceerd: 19-01-2023

Tijdens een verbouwing komt er veel afval vrij. Alles wat je sloopt in de woning, levert immers weer nieuw afval op. Als het afval in de ruimte blijft liggen levert dit grote problemen op voor het verdere verloop van de verbouwing.

Je kan dan kiezen voor een bouwafval container huren. Met deze container heb je de gelegenheid om het vuil direct weg te brengen, zodat het geen hinder zal geven tijdens de verdere verbouwing. Voordat je tot het huren van jouw nieuwe container over kan gaan, moet je de juiste keuzes maken. Maar waar let je dan op? En wat kan de container precies voor jou betekenen tijdens de verbouwing? 

Eenvoudig het puin afvoeren

Een puincontainer huren kan voor een groot aantal verbouwingen. Zowel het aanpakken van een enkele ruimte in de woning als het aanpakken van meerdere ruimtes of zelfs de gehele woning levert immers puin op. Hoe meer puin je hebt tijdens het verbouwen, hoe lastiger het is om de werkzaamheden naar behoren uit te voeren. Ook krijg je het dan niet goed genoeg schoon voor de afwerking. Door een container voor de deur te plaatsen kan je iedere dag al het puin wegbrengen. De schoonmaak verloopt sneller en je valt ook niet meer over losse onderdelen heen. De container laat de verbouwing hierdoor een stuk soepeler verlopen.  

inspiratiebrochures1.png

Afmetingen en de ingangsdatum van de verbouwing

De bouw en sloopafval container kan op ieder moment voor jouw deur geplaatst worden. Het is daarom van belang dat je als eerste kijkt wanneer je de verbouwing wilt laten starten. Als je hiervoor aannemers hebt ingeschakeld, staat de ingangsdatum vast. Deze kan je dan doorgeven aan het verhuurbedrijf. Vermeld hier ook bij wat er allemaal staat te gebeuren, zodat je de juiste afmetingen van de container erbij kan zoeken. Een te kleine container moet immers veel vaker leeggemaakt worden dan een grotere variant. Om vertraging in de verbouwing te voorkomen, dien je dus goed te kijken naar de afmetingen die je bij de container vindt.

De beschikbare contracten goed vergelijken

Je kan bij een bouw en sloopafval container gebruik maken van verschillende contracten. Als je denkt dat je al het afval in de container kan krijgen tot aan de looptijd, dan is het meest eenvoudige contract al voldoende. De professional biedt echter ook de mogelijkheid om de container tussendoor te laten legen. Als je hiervoor kiest, komt de professional op de afgesproken tijden langs om de container te wisselen. Je weet hierdoor zeker dat je voldoende ruimte overhoudt voor het puin dat je produceert en voorkomt dat de verbouwing stil komt te liggen. Maak daarom de juiste beslissingen en zorg dat de container volledig bij jou en de toekomstige verbouwing van jouw woning past. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide