1096
Zo houd je je huis koel deze zomer
Gepubliceerd: 08-07-2021

De zomer is begonnen en dan kunnen de temperaturen in Nederland flink oplopen. Niet alleen buiten, maar vooral binnen kun je hier last van hebben. Het is benauwd en niet meer uit te houden! Er zijn talloze manieren om je huis te koelen en dit probleem te verhelpen. Wij geven je de ultieme tips, doe er je voordeel mee.

Voorzie je huis van kunststof kozijnen met dubbelglas
Dit is een belangrijke aanpassing om ervoor te zorgen dat je huis een aangename temperatuur heeft. Door goede isolatie die kunststof kozijnen met zich meebrengen houd je je huis in de zomer koel en in de winter warm. Dit laatste scheelt weer in de portemonnee, aangezien je minder hoeft te stoken. 

Laat het huis door luchten
Dit zul je waarschijnlijk al wel doen, want dit is een gemakkelijke manier om je huis te ‘verkoelen’. Echt verkoelen zal het niet zijn, maar je laat het wel doortochten waardoor de benauwde lucht naar buiten gaat. Belangrijk is wel om dit te doen in de ochtend of avond, aangezien het dan nog enigszins koel is buiten. Doe je dit midden op de dag? Dan zal het alleen maar warmer worden binnen en heeft dit geen zin.

Sluit je zonwering
Sluit de gordijnen wanneer de zon vol je huis in schijnt. Zo voorkom je dat je woning een broeikas wordt. Net even een stapje verder doen dan alleen je gordijnen? Denk ook eens aan een rolluik of andere soorten zonwering. Dit is een eenmalige investering waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Blaas met de ventilator
Een ventilator mag natuurlijk in geen enkel huishouden ontbreken! Je sleept deze het hele huis door en voorziet jezelf van een fris briesje wanneer je maar wilt. Wel is het zo dat een ventilator de omgevingslucht rond blaast. Dus is het benauwd binnen? Dan kan het briesje soms ook wat benauwd aanvoelen. Om dit te voorkomen kun je een bak ijsklonten voor de ventilator zetten. Nu blaast de ventilator frisse lucht door het huis!

Laat warme apparaten uit 
Het is in de zomer wellicht geen perfect idee om een quiche of een ander gerecht uit de oven te maken. De oven straalt namelijk heel veel warmte af en dat voel je. Net als de droger. Hang daarom je was heerlijk buiten om te drogen. 

Neem een airco
Dit is dan wel de uiterste, maar wellicht de beste oplossing: een airco. Hiermee maak je je huis pas echt koel! Wel is het gebruik van een airco slecht voor het milieu en is het niet zo goed voor je portemonnee. Denk hier dus wel goed over na. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide