3463
Kunststof kozijnen: het nieuwe hout
Gepubliceerd: 08-07-2019

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de houten kozijnen te vervangen door kunststof. Waarom? Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen boven hout? Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 

 1. Onderhoudsarm
  De voornaamste reden dat veel mensen kiezen voor kunstof kozijnen, bijvoorbeeld de Kunststof kozijnen van Bermon is omdat ze niet geschilderd hoeven te worden. Hout moet je namelijk met een verflaag beschermen tegen de weerselementen. Dat vraagt elke paar jaar om een flinke schilderklus, waarvoor je vaak ook nog een professionele schilder moet inhuren voor de kozijnen op de eerste en tweede verdieping

  Kunststof kozijnen zijn daarentegen bestand tegen alle weersomstandigheden en blijven mooi van kleur. Je moet ze wel zo nu en dan afnemen met een natte doek.

 2. Energiebesparend
  Omdat kunststof kozijnen voor een deel hol zijn vanbinnen, zorgen deze voor een betere isolatie van je woning dan houten kozijnen. Hoe isolerend een kozijn is hangt af van de structuur van het kozijn: over het algemeen zijn kozijnen met veel ‘kamers’ (holtes) het meest isolerend, vooral wanneer deze ook nog zijn opgevuld met isolatiemateriaal.

  Goed glas is ook belangrijk voor de isolatie van je kozijnen. Kunststof kozijnen zijn goed te voorzien van twee- of zelfs driedubbelglas en je kunt bovendien kiezen voor een kozijn met extra isolerende strips of andere handige trucs.

 3. Lange levensduur
  Duurzaamheid is eveneens een goede reden om op kunststof kozijnen over te stappen voor je koopwoning: het materiaal gaat namelijk erg lang mee, tot wel 50 jaar!

 4. Goedkoper
  Je zou misschien verwachten dat deze isolerende, onderhoudsarme kozijnen duur zijn. Natuurlijk zijn nieuwe kozijnen altijd een investering, maar je betaalt minder voor kunststof dan voor hout of aluminium!

 5. Recyclebaar
  Kunststof kozijnen zijn recyclebaar en worden daarom als milieuvriendelijk gezien. Ook de duurzaamheid van het materiaal draagt daaraan bij.

 6. Geluidsisolerend
  De isolatie van je woning heeft niet alleen voordelen voor de stookkosten; je houdt ook meer geluiden buiten de deur met kunststof kozijnen.

 7. Veilig
  Kunststof kozijnen dragen het Politie Veilig Wonen Keurmerk, omdat ze moeilijk te ontgrendelen zijn door inbrekers. Maar ze hebben nog een voordeel voor je eigen veiligheid: kunststof werkt brandvertragend.

 8. Kies je kleur en design
  Toen kunststof kozijnen net in opkomst kwamen was er een groot nadeel: ze pasten niet altijd bij de uitstraling van het huis. Maar tegenwoordig heb je keuze uit meer dan 100 verschillende kleuren én zijn er speciale designs beschikbaar. Zo kan een kunststof kozijn voorzien zijn van een houtnerf patroon, om het authentieke uiterlijk van je woning te behouden.

 

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide