3884
Hout, kunststof of aluminium kozijnen; welke uitstraling past bij jouw huis?
Gepubliceerd: 26-05-2019

Kozijnen zijn te verkrijgen in verschillende materialen, namelijk hout, kunststof en aluminium. Ieder materiaal met zijn eigen voor- en nadelen. Naast de voordelen en nadelen heeft elk soort materiaal een eigen uitstraling. Welke uitstraling past bij jouw huis?

Hout
Houten kozijnen hebben de meest natuurlijke uitstraling en passen daarom goed bij woningen met een wat ouder bouwjaar. Ze zorgen voor een warme en sfeervolle uitstraling. Heb jij bijvoorbeeld een karakteristieke jaren 30 woning? Dan sluiten houten kozijnen in veel gevallen goed aan bij het huis.

Kunststof
Kunststof is al jaren in opkomst en wordt steeds meer toegepast. Het is onderhoudsvriendelijk, recyclebaar, isoleren goed en zijn kosten technisch ook aantrekkelijk. Logisch dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof, toch? De uitstraling is alleen niet helemaal hetzelfde als bij bijvoorbeeld hout. Al zijn er tegenwoordig wel veel meer mogelijkheden en kun je de kozijnen ook bestellen met een gave houtlook. 

Aluminium
Aluminium is erg duurzaam, slank en sterk. Je krijgt een hele mooie moderne uitstraling. Daarnaast is het net als kunststof erg duurzaam, recyclebaar en onderhoudsvriendelijk. Het staat prachtig in moderne panden en strakke designs waardoor het goed past bij meer industriële en moderne huizen.

Roeden voor een klassieke uistraling

Het materiaal heeft dus veel invloed op de uitstraling maar er zijn ook verschillende opties die de uitstraling anders kunnen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van roeden? Als je jouw huis een klassieke en uitstraling wil geven dan zijn roeden de perfecte oplossing.

Welke uitstraling past bij jouw woning en waar kies jij voor? Wil je je kozijnen vervangen en ben je je benieuwd wat de kosten zijn? Kijk dan eens bij Toelevering Online. Daar kun je gemakkelijk bereken wat een nieuw kozijn moet kosten. Op die manier heb jij direct inzicht.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide