573
Groen doen; zijn houten kozijnen dan een verantwoorde keuze?
Gepubliceerd: 23-05-2023

We raken er niet over uit gepraat en we zijn ook niet de enigen; groen doen! Duurzaamheid, klimaat en bewuste keuzes maken zijn belangrijker dan ooit. Gelukkig poppen ook overal leuke, inspirerende én stijlvolle merken op boordevol collecties met leuke woonitems.

Maar ook bekende items worden in innovatieve en nieuwe jasjes gegoten. Hiermee worden ze in één keer een duurzame en bewuste keuze. Of dit bij houten kozijnen ook het geval is? Wij zochten het uit.

De klassieker onder de kozijnen

Er zijn tegenwoordig de meest prachtige kunststof kozijnen op de markt. Dat kunststof kozijnen direct een vibe hebben van nep, goedkoop en plastic is écht niet meer het geval. Zelfs de expert moet tegenwoordig met de neus op de kozijnen zitten om erachter te komen of kozijnen van hout of kunststof zijn gemaakt. Kunststof kozijnen hebben vaak vele voordelen, van een top-isolerende werking tot een lange levensduur. Maar laten we eerlijk zijn, de crème de la crème onder de kozijnen blijft toch wel het houten kozijn. De look en feel van deze kozijnen kennen hun weerga niet. Toch twijfelen veel mensen of deze klassieker onder de kozijnen verantwoord is. Het antwoord daarop? Dat hangt er vanaf wélke houten kozijnen je kiest.

inspiratiebrochures1.png

De keuze is reuze

Het ene houten kozijn is het andere niet, het klinkt wellicht als een cliché maar dat is ook echt het geval. Wanneer je kiest voor houten kozijnen die op maat zijn gemaakt en gecombineerd worden met het beste isolerende glas, en voorzien zijn van een goede coating, dan maak je een hele duurzame keuze. Uiteraard is het belangrijk dat voor de houten kozijnen wel verantwoord hout is gebruikt. Kies daarom voor een erkende en kwalitatief hoogwaardige leverancier zoals bijvoorbeeld Partumonline. Zij zijn specialist op het gebied van houten kozijnen.

Kortom; wanneer jij alle innovaties op het gebied van kozijnen prachtig vindt maar eigenlijk het liefst de traditionele houten kozijnen in je huis verwerkt, dan is dat ook nog steeds een hele duurzame keuze. Of misschien wel júist een duurzame keuze. Zowel voor binnen- als buiten zijn er de meest prachtige én verantwoorde houten kozijnen te vinden. En mocht je toch twijfelen? Overleg dan met een erkende leverancier over de mogelijkheden, er is altijd meer mogelijk dan je denkt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide