2010
8 tips voor het plaatsen van kunststof deuren of kozijnen
Gepubliceerd: 06-12-2019

Wil jij aan de slag met het plaatsen van kunststof voordeuren of kozijnen? Dan zijn er best een paar zaken waar je op moet letten. Kun je wel wat tips gebruiken? Geen probleem: we geven je graag acht tips!1. Weet wat je wil
De keuze is reuze op het gebied van kunststof deuren en kunststof kozijnen, dus zorg ervoor dat je al een idee hebt wat je wilt. Anders kan een groot assortiment je helemaal in de war brengen: dat kost weer onnodig tijd, die je liever aan het plaatsen van je kunststof voordeuren of kozijnen kunt besteden!

2. Meten is weten

Bij het plaatsen begin je bij het inmeten. Je moet natuurlijk wel weten of het kunststof kozijn of de voordeur naar keuze wel past in je huis.

3. Sein een expert in
Zeker weten dat het goedkomt? Dan is het fijn om de hulp van een expert te vragen. DHK kozijnen weet bijvoorbeeld alles over het plaatsen van een kunststof materialen en levert maatwerk, dus weet precies wat het mooiste past bij jouw huis.

4.Is er voldoende tijd en ruimte?
Plan genoeg tijd in als je zelf kunststof deuren of kozijnen wilt plaatsen. Bij elke klus is tijdsdruk al vervelend, maar nu wil je echt zeker weten dat je voldoende tijd hebt. Zorg ook dat je ruimte hebt voor gereedschap, de materialen en een plekje hebt om even uit te rusten of de boel nog een keer op te meten.

5. Zorg dat je het juist gereedschap in huis hebt
Weet wat je nodig hebt voor het plaatsen van kunststof deuren of kozijnen. Denk hierbij aan een hamer, een zaag, een beitel en tape. Altijd handig om de benodigdheden even op te schrijven, zodat je niet midden in je klus nog naar de bouwmarkt hoeft te fietsen.

6. Bijna beginnen: eerst nog nameten
Heel belangrijk – je hebt natuurlijk al ingemeten, maar voor je begint met het plaatsen, is het een goed idee om nog na te meten. Zo weet je 100% zeker dat je nieuwe kunststof deur of kozijn ook daadwerkelijk past.

7. Vergeet de draaiende delen niet
Als je te maken hebt met een kozijn met draaiende delen, is het handig om deze eruit te halen zodat zij niet in de weg zitten bij het plaatsen van het kunststof kozijn. Dat geldt net zo voor een deur: zo maak je het zo fijn en veilig mogelijk voor jezelf.

8. Besteed veel aandacht aan het afstellen
Bijna klaar? Check nog eens goed of het raam goed open kan of de deur niet een beetje blijft steken. Dit is hét moment om goed af te stellen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide