2172
3 tips om je kozijnen te schilderen

Het voorjaar is de uitgelezen tijd om het achterstallig onderhoud aan en rondom je woning eens goed aan te pakken. Vaak beginnen we in de tuin als de eerste zonnestralen zich laten zien omdat we hier natuurlijk graag de hele zomer weer lekker in willen vertoeven. Maar er zijn ook andere karweitjes die zo nu en dan onze aandacht vragen zoals bijvoorbeeld het schilderen van de kozijnen.

 

Wanneer je een woning hebt met houten kozijnen dan weet je dat je eens in de 4-6 jaar aan de beurt bent om het schilderwerk buiten aan te pakken. De kozijnen staan constant onder invloed van buitenaf zoals regen, wind en zon. Het is daarom belangrijk om regelmatig je kozijnen te controleren en te onderhouden zodat het houtwerk in goede staat blijft. Toch kom je er niet omheen om eens in de zoveel jaar je kozijnen te voorzien van een likje verf.

Het schilderen van je kozijnen is een klus die je niet zomaar even op een zondagmiddag doet. Het is van belang dat dit goed en professioneel gebeurd. Het beste schakel je hiervoor dan ook een vakman in. Wij geven je 3 tips die je kunnen helpen om de klus zo voordelig mogelijk te laten klaren.

Vergelijk offertes
Wanneer je een schilder zoekt zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Er zijn best veel schilderbedrijven die het werk prima voor je kunnen uitvoeren maar hoe vind je nou de beste en voordeligste tergelijkertijd? Op het internet vind je diverse websites waar je in een moeite door offertes kunt opvragen bij verschillende schilders bij jou uit de regio. Je hoeft maar 1x een formulier in te vullen en je ontvangt van diverse schilders een prijsopgaaf. Maar wat je ook kunt doen is eens bij een paar buren aanbellen en vragen of zij niet heel toevallig ook hun kozijnen willen laten schilderen. Als je collectief een offerte aanvraagt kan dit enorm schelen in de prijs!

Doe het zelf
Ben jij handig met de kwast en draai jij je handen niet om voor een paar kozijnen? Dan kan je natuurlijk prima zelf aan de slag. Maar zorg er dan wel voor dat je goed voorbereid te werk gaat en de goede materialen voor handen hebt. Prutsen met een ladder is geen goed idee. Veiligheid staat voorop want de kozijnen op de beneden verdieping kan je prima met het keukentrapje bereiken maar ga je je begeven op grotere hoogten dan kom je met een paar traptreden al gauw tekort. En om nu wankel op een ladder te gaan staan... Huur bijvoorbeeld een steiger op Steiger-huren.nl. Zij bezorgen de steiger bij je thuis, bouwen hem voor je op en jij kan in alle veilighed jouw kozijnen voorzien van een nieuwe laag. Ben je klaar? Dan komen ze de steiger weer afbreken en nemen hem weer mee. Zo heb je nergens omkijken naar en kan je je concentreren op je schilderklus.

Kwasten bewaren
Lukt het je niet om de klus in 1 dag te klaren of wil je 2 lagen verf aanbrengen dan wil je de volgende keer niet met hard geworden kwasten moeten schilderen. Een handige tip om kwasten te bewaren is deze in een plastic zakje te wikkelen en op een vrij plankje in de koelkast te bewaren. Wil je niet dat er een hard laagje op de verf komt spuit dan voorzichtig met de plantenspuit een laagje water op de verf. Zo kan je de volgende keer weer verder waar je gebleven bent.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners