972
Zo weet je of je huis goed beveiligd is
Gepubliceerd: 25-01-2021

Een goede beveiliging van je woning is cruciaal in de huidige tijd! Het lukt inbrekers steeds vaker om woningen binnen te dringen en dierbare, waardevolle spullen te onteigenen. Met moderne inbraakmethodes is het relatief eenvoudig om verouderde sloten open te breken. Daar komt nog bij, dat we steeds lakser worden in het afsluiten van ons huis.

Vaak wordt gedacht dat het voldoende is om de deur achter ons dicht te trekken bij het halen van wat boodschappen in de supermarkt. Voor inbrekers is het in zo’n geval mogelijk om middels flipperen bij je woning naar binnen te komen. Een inbraakmethode die je zelf ook zou kunnen gebruiken als je een sleutel vergeten bent. Het geeft aan, dat je hier geen professional voor hoeft te zijn! In dit artikel lees je meer over het beveiligen van je huis en daarmee het beschermen van je dierbare spullen.

Controleer de sloten op de deuren in huis

Begin bij de basis van een goede beveiliging in huis: de sloten op ramen en deuren. Kies voor de beveiliging van je deuren altijd voor een cilinderslot. Bij voorkeur een cilinderslot welke getest is door het SKG. Dit is een stichting die sloten en andere elementen die in gevels gebruikt worden test op hun weerbaarheid. Sloten krijgen hierbij een beoordeling van een, twee of maximaal drie sterren. Heeft een slot drie sterren? In dat geval weet je zeker dat je huis goed beveiligd is! Bij minder dan twee sterren is het verstandig om je slot te vervangen. Een slotenmaker kan hier hulp bij bieden.

Hang een slimme deurbel naast de voordeur

Heb je jouw woning van een goed slot voorzien? In dat geval is het zaak om door te gaan naar de volgende stap; de camerabeveiliging. Steeds meer huishoudens kiezen voor een slimme deurbel. Zo’n slimme deurbel is voorzien van een geïntegreerde camera. Fijn aan de deurbel is daarbij dat je een melding krijgt, op het moment dat er iemand aanbelt. Zo kun je direct zien wie er voor de deur staat! Bij onraad kun je de buren of direct de politie inschakelen voor hulp.

Alarmsysteem in huis installeren

Wil je de woning nog beter beveiligen? Kies in dat geval voor een compleet alarmsysteem. Mocht het een inbreker lukken om je slot te forceren, dan schrikt het alarmsysteem deze ongewenste gast af. De kans is immers groot dat een buurman of bijvoorbeeld een voorbijganger het alarm hoort en de politie inschakelt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide