1199
Trends op het gebied van inbraakpreventie voor 2021
Gepubliceerd: 29-01-2021 Laatste update: 19-01-2021

Ben jij tevreden over de wijze waarop je woning beschermd is tegen inbrekers? In dit artikel zetten we de verschillende trends op het gebied van inbraakpreventie voor je op een rijtje. Wat zijn de verwachtingen voor dit jaar? Is het verstandig om de beveiliging van je woning van een upgrade te voorzien?

 

Inbrekers gebruiken de laatste jaren steeds geavanceerdere inbraakmethodes om woningen binnen te komen. Het maakt dat het sterk aan te raden is, om eens in de zoveel tijd kritisch naar de beveiliging van je woning te kijken. Dat kun je ook laten doen door een betrouwbare slotenexpert. Welke van de trends in dit artikel ga jij gebruiken voor de beveiliging van je woning?

WIN-VLOERKLEED.png

#1: een goed cilinderslot is onvoldoende

Een van de trends voor 2021 is het installeren van een alarmsysteem naast een slot op de voordeur van je woning. Deze sloten zijn lang niet altijd voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Lockpicking is een moderne inbraakmethode, waarbij inbrekers de sleutel van het slot proberen na te maken. Dit doen ze door een goedje in de cilinder van het slot te gieten, welke vervolgens uit moet harden. Als dat lukt, kan de cilinder gedraaid en daarmee de deur geopend worden. Heb je een alarmsysteem in huis? In dat geval is de kans klein dat inbrekers veel waardevolle spullen weten te onteigenen.

#2: een slimme deurbel met camera bij de voordeur

Niet alleen wordt steeds vaker voor een alarmsysteem in huis gekozen. Ook is het steeds populairder om de voordeur van een slimme deurbel te voorzien. Een slimme deurbel is een deurbel met geïntegreerde camera, waarvan de beelden op afstand kunnen worden uitgelezen op het moment dat er iemand aanbelt. De kans op een inbraak wordt zo veel kleiner, daar je direct hulp van de politie in kunt schakelen als er een ongewenste bezoeker voor de deur staat.

#3: modern deurslot op basis van bluetooth

Een derde trend op het gebied van inbraakpreventie is het gebruik van een modern slot op de deur, welke werkt op basis van bluetooth. Deze sloten herkennen dat je in de buurt van je woning bent. Op het moment dat je telefoon zich binnen een straal van een meter rond de voordeur bevindt, zal het slot automatisch geopend worden. Een moderne technologie die steeds vaker gebruikt wordt. Met name in bedrijfspanden. Bij deze sloten kun je naast de bluetooth-technologie vaak ook nog een klassieke sleutel gebruiken. Handig, wanneer je de accu van je telefoon op is.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide