Gepubliceerd: 25-03-2022 13:48
1167
Met deze alarmsystemen verklein je de kans op een inbraak

Je moet er niet aan denken slachtoffer te worden van een inbraak. Het idee alleen al dat een wildvreemde je woning binnendringt en door je spullen gaat, is een vreselijk idee. 

Alles waar je zo hard voor gewerkt en gespaard hebt, dreigt in handen van een inbreker te vallen en dat wil je natuurlijk liever vermijden. En dan spreken we nog niet van de materiële en emotionele schade waarmee je achtergelaten wordt. Een alarmsysteem kan ook voor jou de oplossing bieden om inbrekers af te schrikken.

Wat zijn de beste alarmsystemen?

Als je al beslist hebt dat je een alarmsysteem wil installeren in of rond jouw woning, stelt zich automatisch de vraag voor welk systeem je dan het beste kan kiezen. De mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat je het haast niet meer zou weten. Gelukkig kan je altijd te rade gaan bij experts voor een plan op maat voor jouw woning.

Camerabewaking

Het installeren van bewakingscamera's in en rond je woning is ongetwijfeld één van de meest doeltreffende manieren om inbrekers af te schrikken en op andere gedachten te brengen. De kans om betrapt te worden, is namelijk te groot. Met behulp van bewakingscamera's heb je altijd, ook als je er zelf niet bent, een perfect zicht op wat zich bij je thuis afspeelt en kan je tijdig ingrijpen. Als je daar bovenop nog beroep doet op een meldkamer om jouw camera's de klok rond te monitoren, heb je er zelf geen omkijken naar en kan je met een gerust gevoel je woning achterlaten.

Vergeet niet om aan je woning kenbaar te maken dat er bewakingscamera's aanwezig zijn en zorg ervoor dat het zicht van de camera's zich beperkt tot jouw privé domein.

Sensoren

Een alarmsysteem door middel van sensoren zorgt ervoor dat er een alarm afgaat als er beweging gedetecteerd wordt in je woning wanneer dit eigenlijk niet zou mogen. Een sirene zal inbrekers onmiddellijk op hun stappen doen terugkeren, een stil alarm geeft je de kans politie ter plaatse te sturen om de inbreker op heterdaad te kunnen vatten.

Wat zijn de voordelen van een alarmsysteem?

Kiezen voor een alarmsysteem is kiezen voor een veilig en gerust gevoel, of je nu thuis bent of net niet. De mogelijkheid om vanop afstand te kunnen reageren op verdachte situaties geeft je een grotere kans om een inbraak te vermijden en je spullen veilig te stellen tegen ongewenst bezoek. Camera's met opnamefunctie geven je bovendien het voordeel dat de beelden, in geval er toch een inbraak zou plaatsvinden, gebruikt kunnen worden door de politie om de dader te identificeren.

Professionele installatie voor de beste resultaten

Een alarmsysteem installeren, welke je dan ook kiest, doe je best in samenwerking met een professionele, ervaren en erkende installateur. Op die manier ben je er zeker van dat de wetgeving in verband met het plaatsen van een alarmsysteem gevolgd werd en dat de systemen zo geïnstalleerd zijn dat ze voor de best mogelijke resultaten zorgen.

Heb jij nog geen alarmsysteem in en rond jouw woning? Bekijk vandaag nog de mogelijkheden die voorhanden zijn en geniet snel van een veilige thuis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide