943
Je huis optimaal beveiligen met goede sloten doe je zo
Gepubliceerd: 14-01-2021

Je ziet ze vast wel eens in je buurt staan; de borden waarop wordt gewaarschuwd dat je jouw huis goed moet afsluiten. Op ongenode gasten zit natuurlijk niemand te wachten, maar hoe houd jij nou inbrekers uit je woning? Met goede sloten kom je al een heel eind. Maar waar moet je op letten als je jouw huis beter wilt beveiligen? In dit artikel vertellen we je hoe jij je huis optimaal kunt beveiligen door het gebruik van goede sloten.

 

Sloten: de keuze is reuze

Of je nu je huis beter wilt beveiligen tegen inbrekers, of als je gewoonweg je sleutels kwijt bent geraakt: jij bent op zoek naar een nieuw slot. Dan wil je natuurlijk dat het een goed en veilig slot is. Omdat er ontzettend veel verschillende sloten op de markt zijn, kan het soms best lastig zijn om een weloverwogen keuze te maken. De beste keuze om je huis optimaal te beveiligen is het cilinderslot. Door de jaren heen is dit slot inmiddels zo ontwikkeld dat het ontzettend lastig is om dit slot zonder sleutel te openen. De cilinder (een ronde buis in je deur) werkt alleen als je de juiste sleutel gebruikt. Je kunt zelfs een dubbel slot installeren, zodat je de deur van binnen en buiten kunt openen met een sleutel. Wel zo handig, voor in je woning!

inspiratiebrochures1.png

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een slot

Maar hoe weet je nu welk slot goed is? Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf van sloten. Allereerst moet je kijken naar het keurmerk van het slot. Als deze een SKG keurmerk heeft, weet je dat het goed zit: de Stichting Kwaliteit Gevelbouw geeft sloten een keurmerk van één tot drie sterren op basis van sterkte en veiligheid. Voor je beeldvorming: over een slot met drie sterren zal een inbreker minuten langer doen dan een slot zonder een keurmerk. In die minuten kun jij de politie inschakelen of geeft de dief het zelf op. Ook is het goed om het slot te laten verzinken in je deur, zodat inbrekers er niet mee aan de haal kunnen gaan. Let dus ook op deze opties bij de aanschaf van een slot.

Extra tips voor een veilig huis

Er zijn ook dingen die je zelf kunt doen op het gebied van sloten, om zo je huis zo veilig mogelijk te maken. Hang bijvoorbeeld een sleutelhanger met je adres aan je sleutelbos: zo kunnen inbrekers met de juiste sleutel zo je woning in. Laat bij verlies van je sleutelbos daarom ook een nieuw slot plaatsen. Ook is het belangrijk om nooit je slot in de deur te laten zitten, en om de deur echt op slot te draaien. Zo hebben inbrekers geen kans!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide