1052
Een veilig huis is goud waard
Gepubliceerd: 15-04-2022

Aan sommige onderwerpen op het gebied van wonen denken we liever niet al te veel, maar toch is het goed om bij deze aspecten wél stil te staan. Het beveiligen van je huis is hier een voorbeeld van. Natuurlijk gaan we er allemaal liever vanuit dat dieven aan ons deurtje voorbijgaan, maar het hoeft maar één keer fout te gaan en je bent de pisang.

Ga voor een veilig gevoel

Je baalt niet alleen van de gemaakte schade, de rotzooi en de gestolen voorwerpen na een inbraak, ook het gevoel dat je veilig bent in je eigen huis ben je soms voorgoed kwijt. Je kunt nog zoveel hekken en honden aanschaffen, maar wanneer er eenmaal ingebroken is wordt het lastig om weer het gevoel van vertrouwen terug te krijgen.

Daarom doen wij op het gebied van veiligheid graag aan preventie. Niet alleen om al onze mooie interieurpareltjes te beschermen, ook om het lekker wonen in je eigen huis te bevorderen.

WIN-VLOERKLEED.png

Wat te doen om je veilig te voelen?

Maar wat zijn dan die voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat jij je veilig in je eigen huis voelt? Zonder dat je het gevoel hebt in een aflevering van Big Brother te zitten? Natuurlijk kun je een grote waakhond aanschaffen, maar dit is niet aan te raden wanneer je enige beweegreden een veiliger huis is. Een hond is natuurlijk veel meer dan een bewaker.

Wat ons echt een veilig gevoel geeft is de installatie van een beveiligingscamera. Dat dit alleen voor dure villa’s is, dat is inmiddels achterhaald. Ze zijn op de markt al te koop in vele soorten en maten. Net wat jij nodig hebt aan een extra beetje zekerheid.

Ook de aanleg en aanschaf is niet meer complex, bij gespecialiseerde webshops als Security Discounter kun je al voor een klein prijsje een groot gevoel van zekerheid aanschaffen.

Licht uit, spot aan?

Naast deze ingrijpende maar meest effectieve manier van beveiligen zijn er nog extra maatregelen te nemen; Doe naast de gebruikelijke sloten nog extra knipjes op de deur, sluit ’s avonds natuurlijk altijd alles goed af en laat geen dure spullen in het oog liggen.

Ook kan het helpen om extra licht en lampen te gebruiken. Inbrekers hebben namelijk een ontzettende hekel aan licht. Laat wanneer je op reis gaat een schemerlamp aangaan door middel van een timer en zorg dat de tuin ook ’s avonds goed in het licht staat.

Net dat beetje extra comfort

Kortom, niet alleen wanneer jij een hele dure geluidsinstallatie hebt is een beveiligingscamera een must. Ook voor je eigen gevoel en zekerheid kan het net dat beetje extra comfort bieden.

Kijk snel online rond, en je zult versteld staan wat er allemaal aan eenvoudige maatregelen te treffen is.

Hiermee zet jij elke inbreker in de spotlights!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide