1554
Beveilig je woning met beveiligingscamera's
Gepubliceerd: 06-04-2021

Beveiligingscamera’s zijn in onze moderne wereld niet meer weg  te denken. Het doel van al deze camera’s is om een veilige omgeving  te creëren.Jouw  huis  is de plek waar  jij je totaal  op je gemak moet kunnen voelen. Met een constant gevoel van gevaar is dit natuurlijk niet  te bereiken.

Een beveiligingscamera is een inbraakwerend middel en zorgt voor een veilig gevoel in huis.

WAT IS EEN BEVEILIGINGSCAMERA?

een beveiligingscamera, ook wel bewakingscamera genoemd, is eenvoudig gezegd een videocamera. deze wordt op bepaalde locaties gebruikt om gebieden in de gaten te houden. er zijn allerlei varianten aan beveiligingscamera’s die we hier even opsommen:

IP camera
Wificamera
Indoor-/Outdoorcamera
Infraroodcamera
Dome-camera
PTZ-camera: Pan, Tilt, Zoom
Cloudcamera
PoE-camera: Power over Ethernet
Full HD - UHD IP-camera

Voor de meeste normale huizen volstaan de eerste 4 soorten. Eén beveiligingscamera kan overigens meerdere variaties in zich bevatten. Zo kan een infraroodcamera draadloos verbonden zijn (wifi) en gebruikt worden voor een buitenruimte (outdoor). De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de portemonnee heeft beperkingen. Het is ook niet nodig om een super geavanceerde camera te installeren als een simpele IP camera dezelfde functionele dekking biedt en in opnamekwaliteit voldoende zichtbaarheid geeft. De beveiligingscamera wordt aangesloten op een videorecorder waarop de opname vastgelegd worden.

inspiratiebrochures1.png

Specificaties naar behoeften
Om de juiste beveiligingscamera te kiezen zal je een plan moeten opstellen, waarbij je een totaalsysteem kiest die zoveel mogelijk risico’s afdekt. Elke woningeigenaar zal opnamen willen hebben die zowel de dag als de nacht vastlegt. Dat betekent dat je infrarood nodig hebt. De ene beveiligingscamera wil je voor buiten hebben en de andere voor in bepaalde kamers. Een outdoor camera kent een kwalitatief sterkere behuizing. Een beveiligingscamera die wat verder af ligt wil je liever aansluiten op wifi, zodat je geen lange draad daarvoor hoeft aan te leggen. Voor een andere beveiligingscamera wil je graag dat deze ook geluidsopnamen maakt en via een luidspreker geluid maakt wanneer je wilt communiceren met degene die opgenomen wordt.

Niet-technische behoeften
Jouw behoeften zullen echter niet beperkt zijn tot de technische specificaties. Ook het gebruiksgemak speelt mee en de toegankelijkheid van de app. Het eenvoudig en snel kunnen plaatsen of verplaatsen van een beveiligingscamera kan ook belangrijk zijn. Daarmee verras je inbrekers die al langere tijd jouw huis in de gaten houden.

Externe factoren
Je zult de beveiligingscamera ook een plek moeten kunnen geven waarop ze bevestigd kunnen worden, zonder dat ze makkelijk gemanipuleerd kunnen worden of los kunnen raken zonder dat je het door hebt. Tevens moet je goed kijken naar de belichting per camera. Met een goede camera kun je de contrastverschillen goed overbruggen.

DENK AAN DE WETGEVING

Let wel op de bestaande wetgeving als het gaat om de beveiligingscamera voor jouw huis. het in beeld brengen van andermans terrein of de openbare weg moet je niet zomaar doen. het opslaan van beelden waarop mensen herkenbaar in beeld zijn om het voor de lange termijn op slaan moet je ook niet doen als daar geen aanleiding voor is. over de wetgeving kan ten aanzien van de beveiligingscamera die je wenst in te zetten inhoudelijk nog veel meer gezegd worden. het is goed hierover adviezen in te winnen bij deskundigen of goed op het internet te zoeken naar relevante informatie en tips van ervaren gebruikers.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide