1219
Hogere woningwaarde na verbouwing

Je gaat het huis verbouwen. En of dit nou is omdat je een nieuw huis hebt gekocht, omdat het tijd is om uit te breiden of omdat je écht moet restaureren... Zo’n verbouwing gaat je geld kosten, maar de waarde van de woning zal waarschijnlijk ook toenemen. Gelukkig is er de opstalverzekering, waarmee je een woning kunt verzekeren. Wat kun je allemaal aanpassen, wat is er met zo’n opstalverzekering verzekerd én hoe zit het met het deel in en aan je huis dat hier niet mee wordt verzekerd? 

 

Allerlei klussen in huis
Er zijn allerlei delen van een woning waarin je kunt gaan klussen – of aan kunt laten knutselen. Wat kun je in huis doen? Je kunt een dakkapel nemen, om de zolder ook tot een beter leefbare ruimte te maken. Het dak kan opgeknapt worden, waarbij ook de dakgoot wordt meegenomen en waarop je eventueel zonnepanelen kunt laten installeren. Handig, met het oog op het energieverbruik in huis en de kosten hiervoor. En hoe staat het ervoor met de kozijnen? Deze kun je laten vervangen, als deze bijvoorbeeld nog van hout zijn. Tegenwoordig heb je kunststofkozijnen, waarbij je minder onderhoud hebt én ook nog energie bespaart omdat dit soort kozijnen zorgen voor een betere isolatie. Daarnaast kun je ook nog kijken naar de isolatie van de spouwmuur, het dak en de vloer.

Verven en behangen
Een nieuwe woning komt met nieuwe kleuren. Ga je voor standaard wit of ben je van de trendkleuren? Volgend jaar staat in het teken van kleur. Zoals je kunt zien in de woontrends 2018. In de keuken komen er veel natuurkleuren terug en in de woonkamer zie je vaak pastelkleuren. Tijd voor een nieuwe look in huis? Dan kan behang en verf een hoop invloed uitoefenen. Verdiep je even in het aanbod!

Planten en andere accessoires
Bloemen en planten worden ook vaak ingezet als decoratie. Planten zijn al een paar jaar weer terug in opkomst. Waar de sanseveria jaren een plant was die deed denken aan de tijd van opa en oma, is het nu een plant die je overal terugziet. Het is ook een heel makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft. Daarnaast heb je hippe planten, zoals de goudpalm en de monstera deliciosa. En niet te vergeten en pannenkoekenplant, oftewel de pilea, en de erwtenplant. Een huis vol planten en er breekt brand uit? Dan is al dat groen verzekerd met een inboedelverzekering. Op zoek naar nieuwe planten? Bij tuincentra, en ook bij supermarkten, zijn er zat kamerplanten te vinden!

Niet alles in huis valt onder opstalverzekering
Met de opstalverzekering verzeker je je voor schade aan alles dat nagelvast zit in de woning. Dit zijn dus zaken als een dakkapel, de kozijnen, de ramen en de trap. Niet altijd is dit het geval. Zo kan een trap vastzitten in de woning, maar ook los te halen zijn. Denk daarbij aan een wenteltrap. Als hier schade aan ontstaat, dan bestaat de kans dat je een beroep moet doen op de inboedelverzekering. Zo’n trap is namelijk los te halen. Net als bij een open haard; is dit een losse variant, dan valt deze onder de inboedelverzekering. En zit zo’n verwarming vast in de woning, dan is het de opstalverzekering waar je iets aan hebt. Hoe zit het met de vloer? Regel is: is deze vastgelijmd op de fundering, dan moet je een beroep doen op de opstalverzekering als er schade ontstaat. Maar gaat het om kliklaminaat dat los te halen is, dan moet je bij de inboedelverzekeraar zijn. Zo zie je, er zijn best wat uitzonderingen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners