543
Gevelbekleding: hout vs. kunststof

Zijn jullie van plan om een nieuw huis te bouwen? Dan wordt er mogelijk al volop nagedacht over de uitstraling van de woning. De kans is groot dat de buitenkant gevormd wordt door bakstenen. Vind je dit wat saai? Dan kun je ook gedeeltelijk voor andere gevelbekleding kiezen. Waarschijnlijk denk je dan al snel aan hout, maar je kunt jouw gevel ook bekleden met kunststof. Weet je niet voor welke van de twee materialen je moet kiezen? Wij vergelijken ze hier met elkaar.

Voor- en nadelen houten gevelbekleding

Wie in zijn directe omgeving kijkt, ziet vast en zeker een aantal woningen waarvan de gevel deels bekleed is met hout. Hout wordt sinds jaar en dag veelvuldig gebruikt als gevelbekleding. Dit komt onder meer doordat hout een natuurlijk product is. Wanneer je hout op de juiste manier combineert met andere materialen, krijgt jouw woning veel karakter. Extra bijkomstigheid is dat hout voor een warme uitstraling zorgt. Ondanks dat gevelbekleding van hout de nodige voordelen heeft, zitten er ook nadelen aan. Het grootste nadeel is wat ons betreft dat dergelijke gevelbekleding behoorlijk veel onderhoud vergt. Dit materiaal verkleurt namelijk onder invloed van zonlicht. Het gevolg hiervan is dat je gevelbekleding van hout om de zoveel jaar opnieuw moet verven. Houten gevelbekleding moet bovendien regelmatig behandeld worden om houtrot en schimmelvorming te voorkomen.

Waarom kunststof gevelbekleding?

Naast gevelbekleding van hout kun je ook voor kunststof gevelbekleding kiezen. Steeds meer mensen verwerken dit materiaal tegenwoordig in hun gevel. Dit is niet voor niets, want in vergelijking met hout heeft kunststof gevelbekleding de nodige voordelen. Het grootste voordeel is dat dit materiaal onderhoudsarm is. Kunststof verkleurt niet, waardoor je het – in tegenstelling tot hout – niet hoeft te verven. Om de mooie uitstraling van jouw woning te behouden, is het voldoende om de gevelbekleding minimaal twee keer per jaar schoon te maken.

Sommige mensen zijn bang dat het karakter ontbreekt en een huis geen warme uitstraling krijgt als zij voor kunststof gevelbekleding kiezen. Tegenwoordig is dit wel degelijk mogelijk. Je kunt namelijk voor kunststof met houtlook kiezen. Doordat er houtnerven verwerkt zijn in het kunststof, heeft het materiaal de uitstraling van hout. Kunststof kan dus wel degelijk karakter en warmte toevoegen aan jouw woning.

Gevelbekleding kopen

Heb je een keuze gemaakt tussen hout en kunststof? Wacht dan vooral niet te lang met het bestellen van het gewenste materiaal. Hoe eerder je bestelt, des te groter de kans dat het materiaal tijdig geleverd wordt. Op https://www.heering.eu/ vind je de verkooppunten van kunststof gevelbekleding.  Je hebt hier keuze uit verschillende kleuren, waardoor er ongetwijfeld een geschikte optie voor jouw woning tussen zit. Wil je de gevel van jouw woning liever bekleden met hout? Dan kun je naar een plaatselijke houthandel gaan. Daarnaast is het mogelijk om houten gevelbekleding online te bestellen.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners